(FOTO/VIDEO) Aniversarea Unirii Principatelor Române și a Bicentenarului Alexandru Ioan Cuza

Complexul Muzeal Județean Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Cercul Militar Piatra-Neamț, a marcat marți, 21 ianuarie, aniversarea Unirii Principatelor Române și a Bicentenarului Alexandru Ioan Cuza prin organizarea unei conferințe dedicate principelui Unirii. 

Manifestarea s-a desfășurat la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni Piatra-Neamț, iar invitatul special a fost istoricul Sorin Iftimi.

Sorin Iftimi este un reputat istoric, heraldist și genealogist, cu o apreciată și recunoscută activitate de muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei, în cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, fiind și autorul a numeroase studii consacrate domnitorului Principatelor Unite Române.

Istoricul le-a vorbit celor prezenți, în special elevilor aflați în număr mare, despre Alexandru Ioan Cuza într-un mod inedit, prin intermediul obiectelor de muzeu.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate