[FOTO/VIDEO] „Unii câini m-au făcut să plâng”. Suedezi, germani, italieni și români la adăpostul de câini din Piatra-Neamț

0

Delegația organizațiilor suedeze Swedish Animal Aid și Gatuhundars Rätt till Liv, formată din Cecilia To și Lilian Andersson, alături de Anca, o salvatoare de căței stabilită în Italia, și reprezentantul Asociației YOUth for Neamț (Ham Piatra-Neamț), italianul stabilit în Piatra-Neamț, Davide Majola, au vizitat astăzi, 13 februarie, adăpostul de câini fără stăpân din Piatra-Neamț. Aceștia le-au întâlnit în adăpost pe voluntarele din Germania care îngrijesc câinii de aici.

Cecilia și Lilian au venit în Piatra-Neamț pentru a monitoriza campania de sterilizări care se desfășoară cu finanțare din donațiile suedezilor. Despre acest subiect puteți citi mai multe aici (click).

Întrucât aceste campanii se desfășoară de ceva timp, reprezentantele celor două organizații suedeze au dorit să vadă care e situația în adăpost și dacă numărul puilor intrați a mai scăzut comparativ cu anii anteriori. Voluntarele din Germania au confirmat că, într-adevăr, numărul puilor este în scădere. Iată că cele peste 1600 de sterilizări încep să dea roade și să reducă numărul de pui abandonați pe străzi. Câteva femele gestante au fost sterilizate cu o zi înainte și se aflau în cuști de izolare.

Lilian, de la Gatuhundars Rätt till Liv, vrea să ajute o parte dintre căței să aibă o familie în Suedia. „Câinii din România sunt speciali în Suedia. Sunt inteligenți, ușor de adoptat, învață rapid lucruri, sunt umili și recunoscători. Sunt foarte frumoși și ușor de întreținut. Ne deschid inimile. Din păcate, azi am vizitat adăpostul și am văzut că sunt slabi, nu au suficient de multă mâncare. E bine că nu erau -25 de grade și zăpadă afară, pentru că nu aveau nimic cu care să se încălzească. Unii câini sunt triști și resemnați. Nu mai au speranță. M-au făcut să plâng.”, ne-a declarat Lilian Andersson.

Deși reprezentanții Salubritas au negat pe o pagină de socializare că 4 câini sunt pe lista de eutanasiere, voluntarii din adăpost aveau alte informații. Că vor fi sau nu eutanasiați, cert este că acești 4 câini din imaginile de mai jos au nevoie urgent de familii.

La fel de multă nevoie de familii au toți câinii din adăpost. Numărul aproximativ de câini este de 250. Imagini cu ei, mai jos:

FOTO/VIDEO: Ham Piatra-Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate