[FOTO//VIDEO] TORNADĂ DEVASTATOARE la granița cu județul Neamț

0

O furtună cu aspect de tornadă a făcut ravagii în localitatea Miroslovești din Iași, aproape de granița cu județul Neamț.

Într-un minut, tornada a făcut prăpăd vineri, 5 iulie, în județul Iași, distrugând mai multe case, stâlpi de electricitate, copaci, garduri și făcând victime umane. O femeie a ajuns în stare gravă la spital, cu fracturi. Localnicii sunt îngroziți și neputincioși în fața furiei naturii, iar meteorologii nu dau vești prea bune.

VEZI AICI CE TREBUIE SĂ FACI ÎN TIMPUL UNEI TORNADE.

Potrivit AccuWeather, pe lângă valurile de caniculă, furtuni violente vor amenința mai multe țări, printre care și România. Aceste furtuni vor prezenta descărcări electrice, vor provoca inundații, iar vântul va provoca daune, existând riscul real să se transforme în tornade.

FOTO ACCUWEATHER

Astfel de fenomene vor fi frecvente în Europa în această perioadă.

Pe 30 aprilie, o tornadă a mai lovit o zonă din România. În localitatea Drajna din Călărași, un autocar cu 40 de persoane a fost efectiv răsturnat de furtună. Opt victime au necesitat intervenția salvatorilor care au declanșat Planul Roșu.

FOTO MIROSLOVEȘTI, 5.07.2019: ROTARU MITICA/FACEBOOK

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate