(FOTO) Sărbătoarea muzicii la Piatra-Neamț/ „Vacanțe muzicale”, la final

Festivalul „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ“,  ediţia a 46-a, organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“,  a ajuns sâmbătă seara la final.

Melomanii, veniţi în număr mare, au avut parte la închiderea prestigioasei manifestări de un concert de muzică de operă, susținut de prim-solista Operei de Stat din Praga, Anda Louise Bogza, originară din Piatra-Neamţ.

Soprana Anda Louise Bogza fost acompaniată de orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, cu Adrian Morar la pupitrul dirijoral.

Anda Louise Bogza este protagonista unei cariere strălucite, artista cântând pe scene cunoscute din Europa, Asia şi America.

Întotdeauna revin cu drag în orașul natal. Îmi aduc aminte de primele ediții ale festivalului, când eram încă elevă. Pentru mine, orașul Piatra-Neamț este cel mai important loc din lume. Mă bucur enorm ca am cântat la <Vacanţe Muzicale>, un eveniment cu totul special, lângă Turnul lui Ștefan cel Mare. Sper ca aceste vacanţe muzicale să continue. În ceea ce mă priveşte, <Vacanţe Muzicale> este festivalul copilărie mele.”, a declarat soprana Anda Louise Bogza.

„Dacă debutul oricărei manifestări artistice este marcat de emoții și de grija de a fi totul perfect, finalul este însoțit de nostalgie și regretul de a se fi terminat. Am avut în această ediție artiști de mare valoare, din Germania, Italia, Argentina, Republica Moldova și România. Numărul mare de spectatori, aplauzele dumneavoastră, care la un moment dat nu mai conteneau, m-au încredințaț că și în acest an am făcut alegeri corecte. […]Vă promitem, noi, echipa organizatoare, că vom face tot posibilul ca ediția de anul viitor să fie cel puțin la înălțimea celei din acest an. ”,  a menționat directorul artistic al festivalului, doamna Mihaela Spiridon.

Vă mulţumesc, public drag. Recunosc, în fiecare seară am avut emoţii. Am avut parte de artişti de valoare, care au dat tot ce au mai bun pe scena <Vacanţelor Muzicale>. Mă simt împlinită pentru că ne-aţi fost alături şi aţi confirmat valoarea acestui festival prin aplauze şi cuvinte de încurajare. a punctat doamna Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

Ediția cu numărul 46 a Festivalului Internațional „Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț” s-a încheiat și în acest an cu un minunat joc de artificii.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate