[FOTO/VIDEO] Salvamont și elicopterul SMURD, intervenție pentru salvarea unei victime pe Ceahlău

0

Astăzi, 19 ianuarie, a avut loc o acțiune derulată de Salvamont Neamț – IGAV – SMURD pentru evacuarea unei persoane accidentate în masivul Ceahlău. Accidentul a avut loc aseară, dar s-a optat pentru stabilizarea și menținerea sub control a accidentatului în baza Salvamont Dochia, o evacuare terestră pe timp de noapte fiind dificil de realizat.

„În urma analizei efectuate de salvamontiști la primele ore ale dimineții, condițiile de evacuare terestra sunt dificile, timp de evacuare minim 6 ore, traseu acoperit cu gheață, expunere îndelungată a accidentatului imobilizat la frig, s-a optat pentru evacuarea aero, solicitând-se un elicopter SMURD pentru preluarea victimei.”, a transmis Salvamont Neamț.

La ora 11.14 elicopterul SMURD a aterizat în siguranță pe Heliportul Salvamont din platoul Masivului Ceahlău. La 11.35 victima a fost transferată în aeronavă. Decolarea a avut loc la 11.40, iar ulterior elicopterul SMURD a aterizat cu bine la Brașov și a predat persoana accidentata ambulanței.

„Echipajul elicopterului EC-135 nr. 343, compus din locotenent-comandor Mureșan Mihai, căpitan Giurgiu Ilie, medic Uiorean Mircea și asistent medical Hopârtean Viorica, a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei persoane accidentate în Masivul Ceahlău, județul Neamț. Având în vedere afecțiunile victimei care nu permiteau expunerea îndelungată la frig, altitudinea ridicată, condițiile meteorologice și configurația terenului, soluția optimă identificată pentru evacuarea rapidă și în siguranță fiind pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterului. Persoana accidentată a fost preluată din zona Cabanei Dochia și transportată la Brașov în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun. Felicitări tuturor salvatorilor participanți la această misiune!”, a precizat Inspectoratul General de Aviație al M.A.I..

FOTO: Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

VIDEO/SURSA: Salvamont Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate