(FOTO/ VIDEO) Olimpiada Internaţională de Astronomie 2019: Succes de excepție pentru echipa României

1

Olimpiada Internaţională de Astronomie, ediția cu numărul 24, a întors sâmbătă, 26 octombrie, ultima filă a unui povești minunate, scrisă și trăită la Piatra-Neamț.

La această ediție au participat 240 de elevi și profesori din 21 de țări: profesori din învățământul universitar, profesori evaluatori, membrii ai Comisiei Centrale de Evaluare, elevi, profesori, directori din județul Neamț.

Președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie a fost academicianul rus Mikail Gavrilov, cel care a propus România ca țară gazdă.

Echipa României coordonată de prof. prof. Stoian Lucian, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și prof. Oniciuc Grigoruță, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, a repurtat un succes de excepție, obținând două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Cu medalii de aur au fost recompensați Ardeleanu George-Cristian (Liceul Internațional de Informatică București) și Hărăbor Daria-Teodora (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați). Ambii elevi au participat la secțiunea seniori.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Grosu Teodor-Ionuț (Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu, Bacău), Sîrghi Dragoș-Andrei (Colegiul Național „Ștefan Cel Mare”, Suceava), Țiripa Adrian-Marian (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Brăila), care a obţinut și o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observaționalăsecțiunea juniori, respectiv Tuș Traian-Rareș (Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare) – secțiunea seniori.

Flavia-Cristina Pascal – secțiunea seniori (Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț) și-a adjudecat medalia de bronz.

Sunt mulțumită de mine, însă simt că puteam mai mult. Probele au fost destul de grele.”, a precizat Flavia Pascal la finalul unui concurs încărcat și plin de emoții.

Cea de 25-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie se va desfășura în Matera, Italia.

Festivitatea de premiere a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie poate fi vizionată mai jos, integral:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Roman spune

    Bravo,sa ne mândrim cu asemenea valori și să fim mândri că suntem români!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate