[FOTO/VIDEO] Început de an cu vandalizări și gunoaie în Speranța

1

Anul a început mai puțin bine pentru locuitorii din cartierul Speranța din Piatra-Neamț. Se pare că cei care s-au plictisit aruncând gunoaiele pe unde apucă au decis să treacă la următorul nivel și să vandalizeze spațiul de joacă din cartier.

Din ce spun localnicii, spațiul de joacă ar fi supravegheat video și poate așa autoritățile vor găsi mai ușor persoanele responsabile de distrugere. Cât despre gunoaie, se pare că e o problemă „cronică”, fără tratament, pentru unii dintre cei care locuiesc aici. Amenzile (click aici) și campaniile de conștientizare și ecologizare (click aici) nu i-au impresionat deloc.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț, nr. 7/2010, ”este interzisă aruncarea și depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii , fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate”.

Sancțiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor sus menționate  sunt amenzile cuprinse între 500  și 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000  de lei și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică cetățenii, deținătorii de imobile – ”art1., lit. q. -persoane fizice și juridice sunt obligate să efectueze lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor, spațiilor comerciale, instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea , să îngrijească pomii, florile, peluzele din fața și din perimetrul imobilelor și curților pe care le dețin sau le administrează și să le amenajeze pe cele degradate”.

Încălcarea art.1, lit. q. Se sancționează contravențional cu amendă de la 300 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 1000 la 1500 de lei pentru persoanele juridice.

1 Comentariu
  1. Gelu spune

    Unde i ITALIANUL !? Sa Vina sa Ecologizeze Zona , El la NOI și Unii dintre Noi la Ei .in Contrapartida !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate