FOTO/VIDEO: Conducerea CJ Neamț, discuții aprinse la blocul alimentar de la spital. Cum se va rezolva problema hranei pacienților

7

În spațiul public au apărut imagini revoltătoare cu porția de hrană pe care un pacient de la spitalul județean Piatra-Neamț o are la micul dejun. 50 de grame de salam, 20 de grame de unt si 2 felii de pâine. O porție insuficientă, dar conducerea spitalului declară că acestea sunt normele stabilite de Ministerul Sănătății.

FOTO: LIBERTATEA

Imaginile au apărut și în presa centrală. Desigur, problema hranei pacienților este una extrem de veche în cadrul Spitalului Județean Piatra-Neamț, iar publicația noastră a semnalat situația în repetate rânduri. (click aici pentru un articol edificator în acest sens)

Criza COVID-19 pune presiune uriașă pe spitale și e timpul pentru soluții în al 13-lea ceas. Președintele CJ Neamț s-a deplasat la blocul alimentar al spitalului și după discuțiile cu angajații de acolo și cu noul manager al spitalului s-a stabilit creșterea normei de hrană la 13 lei (maximul stabilit de Ministerul Sănătății), urmând ca diferența să fie suportată de Consiliul Județean Neamț pentru a pune la dispoziția pacienților un meniu de bun simț.

După ce în spațiul public au apărut fotografii cu meniul oferit în aceasta dimineață pacienților de la Spitalul Județean, m-am deplasat de urgență la blocul alimentar al unității sanitare, să văd la fața locului care este situația.

Deoarece suma aprobată și plătită de către Ministerul Sănătății de 13 lei pe zi pentru hrana unui pacient mi se pare a fi una foarte mică, am cerut conducerii spitalului să facă de urgență o solicitare către Consiliul Județean, pentru a asigura de la bugetul județului diferența necesară, astfel încât pacienții să beneficieze de un meniu suficient așa cum ne-am dori cu toții.

Fac un apel către liberalii nemțeni, care sunt activi doar pe facebook, să trimită o cerere către Guvernul PNL al României, și să solicite creșterea sumelor alocate pentru hrana pacienților! Intrați și în teren, nu stați doar pe margine și criticați!

Este inadmisibil și revoltător ca oamenii care ajung în situația nefericită de a suferi, să fie tratați astfel de catre Guvernul României! Sunt convins că trebuie să ajutăm unitatea spitalicească cu bani și pentru această problemă, si mă angajez să asigur toate sumele necesare suplimentării normei de hrană!”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Conducerea CJ Neamț a solicitat angajaților spitalului și conducerii să semnaleze toate nevoile unității sanitare pentru a se găsi fondurile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor.

7 Comentarii
 1. Ioan Fărcășanu spune

  CÂND SE REIAU LUCRĂRILE LA DRUMUL BICAZ – POIANA LARGULUI ??????!!!!!!!!

  1. Pavel spune

   După criză, nenea Ionica! Deocamdată, se prelungește starea de urgență, cu încă o lună.

 2. santangelo salvatore spune

  est normal meniu pacienti spital?

 3. Codul Penal spune

  Cele 3 mese/zi (cumulat)/pacient la SJN sunt de 4.56 Ron,nu 13 Ron,pt.ca peste 80% din suma alocata merge la salarii,nu la pacienți,spitalul groazei!
  La CJ și Tg.Mures/in Ardeal exista fonduri pt.pacienti,aici nu!

 4. Viorel spune

  Ce au cumpărat ei acolo face 4 RON

  1. Ligia spune

   14 lei pe zi, nu pentru micul dejun

 5. Viorel spune

  Nu știu de unde fac cei de la spital cumpărăturile dar de 13 RON cumperi destul de multe …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate