(FOTO) Șapte ani de la adormirea părintelui Iustin Pârvu/ Slujbă de pomenire la Mănăstirea Petru Vodă

1


Pomenirea părintelui Iustin Pârvu, la șapte ani de la trecerea la cele veșnice, a avut loc anul acesta sâmbătă, 13 iunie, la Mănăstirea Petru Vodă.

 Slujba de pomenire a fost oficiată de Episcopul Hușilor, transmite Basilica.ro.

Un al doilea parastas va fi săvârșit în data de 16 iunie, la mănăstirea de maici Paltin-Petru Vodă.

A trecut la cele veşnice în seara zilei de 16 iunie 2013, după o suferinţă de mai multe săptămâni. Mormântul părintelui Iustin se află sub streaşina ctitoriei sale de la Petru Vodă și a devenit un adevărat loc de pelerinaj, încă din ziua înmormântării. Providenţial, în cea mai mare parte a anului, mormântul său este împodobit de un aranjament floral tricolor în conturul graniţelor României Mari.

Părintele arhimandrit Iustin Pârvu a fost o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, care a influențat și condus pe calea cea dreaptă mii de credincioși, fiind un model de sacrificiu în folosul semenilor și al societății.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. George spune

    Asta ar însemna UNITATE și pentru asta se bucură părintele de acolo de sus ,că nu se teme lumea să sărute icoane(nu să le pupe),să se îmbrățișeze,să se împărtășească la aceeași linguriță sfântă,pentru că așa cu s-a spus și în predică noi toți suntem Biserica ,nu numai preoții sau călugării care sunt mai bineplăcuți lui Dumnezeu,dar și noi,cei vii care avem curajul să îl mărturisim pe Hrsitos.Apreciez chiar prezența la eveniment al reprezentanților CJ,în frunte cu mult controversatul Ionel Arsene,care,iată,dă dovadă de curaj și de atașamenfață de credința noastră creștin ortodoxă,de respect față de părintele Iustin…Dumnezeu să îl ierte și să îl așeze în ceata sfinților pe Iustin Arhimandritul…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate