FOTO: Pelerinaj ÎN PREMIERĂ, fără restricții impuse de pandemie, în Piatra-Neamț

0

Pentru toți cei chinuiți de remușcări care au mințit, au furat, au trădat, au dat în cap sau, pe scurt, cu o moralitate cel puțin îndoielnică (aviz amatorilor, domnilor politicieni!) iată că am descoperit un loc de pelerinaj, „ascuns” la vedere, accesibil tuturor celor care vor să se lepede de necuratu’.

Ca un făcut (cu siguranță o teorie a conspirației din categoria celor cu 5g -ul, cipurile și coviduțul), în parcul tineretului tronează aproape zeflemitor „Arborele lui Iuda”, cu o legendă cunoscută în lumea întreagă: știți voi, Iuda, după ce l-a vândut pe Iisus pentru 30 de arginți, cuprins de remușcări, s-a spânzurat de un arbore frate cu cel din orașul nostru.

Iată că se găsesc locuri de pelerinaj și la noi, voință să fie. Mergeți cu mic cu mare în jurul arborelui, spuneți cu toată convingerea „mă lepăd de…” (chestia care vă stă pe conștiință, dacă aveți una) și veți vedea efectele imediat.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Revenind la lucruri mai serioase, această specie denumită Cercis siliquastrum – Arborele Iudei, chiar se află în Parcul Tineretului. Ca și caracteristici generale, este un arbore exotic, cu frunze căzătoare, cu înălțimi de până la 10 m și coronament rar cu un diametru de 4-6 m.

Denumirea generică, de la grecescul „kerkis”, înseamnă „fusul de la țesător”, pentru că acest instrument seamănă cu legumele plantelor. Potrivit legendei, acesta este copacul de care Iuda Iscarioteanul s-ar fi spânzurat după trădarea lui Isus Hristos.

Denumirea comună „copacul lui Iuda” se referă la legenda potrivit căreia apostolul Iuda, după ce s-a căit pentru trădarea lui Hristos, s-ar fi spânzurat de acest copac; conform altora, ar fi vorba despre Iudeea, o regiune din Orientul Mijlociu, unde planta a fost, și este, foarte comună.

Foto: ziarpiatraneamt.ro

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate