[FOTO] Groapă de gunoi la intrarea în bazarul din Piatra-Neamț

3

Niște cetățeni „educați” au găsit de cuviință să arunce lucrurile pe care nu le mai foloseau chiar la intrarea bazarului din Piatra-Neamț. O astfel de priveliște îi întâmpină pe toți cei care trec prin zonă.

Imagini realizate astăzi, 15 septembrie.

Din păcate, astfel de situații nu sunt unice în municipiul Piatra-Neamț și, deși există sancțiuni pe măsură pentru astfel de fapte, unii nu se lasă impresionați de ce ar putea păți. Pe lângă doza de nesimțire, există în rândul concitadinilor lipsa celor 7 ani de acasă și a respectului pentru mediul în care trăim cu toții. Se pare că o simplă amendă nu poate înlocui educația și responsabilitatea.

Reamintim că Potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț, nr. 7/2010, ”este interzisă aruncarea și depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii , fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate”.

Sancțiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor sus menționate  sunt amenzile cuprinse între 500  și 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000  de lei și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică cetățenii, deținătorii de imobile – ”art1., lit. q. -persoane fizice și juridice sunt obligate să efectueze lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor, spațiilor comerciale, instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea , să îngrijească pomii, florile, peluzele din fața și din perimetrul imobilelor și curților pe care le dețin sau le administrează și să le amenajeze pe cele degradate”.

Încălcarea art.1, lit. q. Se sancționează contravențional cu amendă de la 300 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 1000 la 1500 de lei pentru persoanele juridice.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Nanu spune

    Nu este normal acest lucru dar ati vazut in ce hal stau acei vanzatori de ,,smelturi ” ,credeti ca vand acele smelturi ca nu mai pot de bine ? Piete de vechituri au fost si sant in mai toate orasele dar nu inghesuite ca la P N . De ce nu se dau doua -trei culoare din capat in capat sa poata circula toata lumea si expune ceace vrea sa vanda . Si pana la urma ,fiecare vanzator plateste ca sa vanda ceva acolo ,vreti numai sa incasati banii dar sa faceti curatenie nu ? Ati vazut ca sant nevoiti sa vanda pe acel drum ,ptr ca nu incap in spatiul destinat !

  2. janel iosub spune

    Astazi chiar subsemnatul a administrat bazarul si nu este prim data cand solicit sprijinul politiei locale! Niciodata, dar niciodata politia locala nu a intervenit! Echipa face shoping iar leafa merge ca de asta sunt angajati! Detin poze mult mai elocvente, dar…….!

  3. Gigi spune

    Daca a-ti fi trecut cu 3 ore inainte pe acolo a-ti fi vazut ca respectivele bulendre erau la vanzare,doar ca „vanzatorilor” l-ea fost „lene” sa le mai stranga la plecre. Aceeasi situatie in fiecare dumineca cand smeltarii se aduna in locul respectiv pt. vanzarea diverselor produse. Dar”garda” are grija sa dea amenzi celor ce sunt parcati la iesirea din piata en-gros. Cu tiganii nu se „f…”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate