(FOTO) Doi ofițeri DIICOT FALȘI, fluturând legitimații cu o insignă de jucărie, au dat un „Tun” de mii de lei

0

Persoanele vârstnice reprezintă o categorie vulnerabilă mult încercată în ultima perioadă de nemiloasa pandemie. Mai nou devin și victime ale infracționalității.

La data de 20 ianuarie a.c., Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuința tatălui ei, doi indivizi i-au sustras o sumă de bani.

Folosind o tehnică deloc nouă, dar care dă, din păcate, rezultate, doi “întreprinzători” dornici de câștiguri necurate, au reușit să intre în casele unor pensionari și să sustragă bani. Se prezentau ca ofițeri DIICOT și fluturau o legitimație falsă cu o insignă de jucărie. Cea mai uzitată sintagmă era “Poștașul v-a adus pensia cu bani falși. Și a fost arestat. Vă rog să îmi prezentați o bancnotă de 100 de lei din pensie pentru verificare”. Impactul psihologic creat de vestea că omul pe care îl cunoşteau și care le-a intrat în casă de atâtea ori este un infractor îi face mai docili în fața autorității. De cele mai multe ori invitau falsul polițist să verifice împreună, conducându-l la locul în care își păstrează banii. Apoi, plecau, la sugestia “ofițerului” în altă cameră cu mai multă lumină, lăsând ușile deschise și cale liberă complicelui care termina operațiunea.

Beneficiind de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipilui Vâlcea și Serviciul Investigații Criminale – Vâlcea, cu ajutorul informațiilor operative de la polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, polițiștii i-au depistat în flagrant, în localitatea Milcoiu, pe cei doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, ce erau bănuiți de comiterea faptei. Aveau în mașină insigna cu care se “legitimau” și suma de7.550 de lei.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv. 

Chiar dacă fapta nu s-a petrecut în județul Neamț, am considerat că este necesar să atragem atenția asupra acestui mod de operare. Nu este exclus ca unii oameni „altruiști” să nu încerce aceleași tertipuri vizând-i pe părinții sau bunicii noștri.

Sursa: IGPR (CLICK)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate