[FOTO] Bicaz – Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, regal de tradiție și frumusețe

0

Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, a XXII-a ediţie, a ajuns luni, 5 august, și în orasul Bicaz.
Oamenii au început să apară în cartierul Mărceni din timp pentru a ocupa un loc în fața scenei și pentru a reuși să se bucure de fiecare moment pregătit.

În pofida timpului care a dat bătăi de cap, a avut loc parada portului popular, în parcul din cartierul Mărceni al orașului Bicaz. Toți cei prezenți au putut urmări o „demonstrație” de artă, tradiție și autenticitate. Oameni frumoși, sociabili și zâmbitori, și-au prezentat tradițiile, au salutat mulțimea de oameni și au făcut poze cu toți doritorii.

Primarul orașului, Nicolae Sălăgean, a fost aproape de invitați și s-a bucurat împreună cu toți cei prezenți.

Publicul a avut ocazia să descopere diversitatea culturală oferită de organizatori şi să se bucure de muzică şi dans tradiţional din câteva colţuri ale lumii. Au fost invitate să participe la ediţia din acest an grupuri folclorice din Columbia, Japonia, Cehia, Armenia, Cipru, Grecia, Turcia. Nu au lispit nici ansambluri din mai multe zone etnografice ale ţării noastre.

Festivalul a fost unul reușit, având parte de o organizare de excepție, iar locuitorii orașului sunt încântați de realizarea unor astfel de evenimente ce aduc cinste zonei și ținutului Neamț.

Finanţatorul festivalului este Consiliul Judeţean Neamţ având ca parteneri Primăriile şi Consiliile Locale din: Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz şi comuna Ceahlău.

Mai jos imagini oferite de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț cu ocazia evenimenului din cadrul Festivalului, care a avut loc ieri, 5 august, în Bicaz. 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate