(FOTO) 25 octombrie – ziua de cinstire pentru eroismul și jertfele Armatei Române

Ziua Armatei Române, marcată pe 25 octombrie, a fost sărbătorită și la Piatra-Neamț.

Cu 75 de ani în urmă, într-o zi de 25 octombrie, Armata Română  elibera de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. 

Ziua Armatei a rămas un simbol al tuturor bătăliilor duse de eroii neamului românesc, iar în cinstea și comemorarea eroilor Armatei Române reprezentanții autorităților locale și județene au prezentat astăzi onorul.

La ceremonie desfășurată la Piatra-Neamț au luat parte militari în retragere, grupuri de copii însoțiți de cadre didactice, dar și oameni simpli.

Manifestarea a debutat cu salutarea Drapelului de Luptă de către prefectul județului Neamț, fiind continuată de intonarea imnului național al României și de oficierea slujbei religioase de pomenire a celor care s-au jertfit pentru patrie și neam. Au urmat luările de cuvânt ale edililor, care au punctat semnificația deosebită acestei zile și au urat <La mulți ani Armatei Române!> .

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea drapelului de luptă.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate