Formații din Neamț participante în județul Iași la Festivalul “Flori de cireș”, ediția a IV – a

2

Ansamblul Folcloric “Mugurașii Neamțului”, coordonat de domnul instructor Marc Ștefan din comuna Pîngărați, a participat sâmbătă, 6 mai 2017, în județul Iași la Festivalul “Flori de cireș”, ediția a IV – a. Festivalul s-a desfășurat în satul Hodora, comuna Cotnari, județul Iași.

Ansamblul “Mugurașii Neamțului” a obținut Trofeul Festivalului la secțiunea dans popular și același trofeu la secțiunea grup vocal. Alături de dansatorii Ansamblului “Mugurașii Neamțului”, la festival au participat și solistele ansamblului: Balan Alexandra, Balan Iustina, Paulenco Sabina, Feraru Elena și Feraru Diana, ele obținând premii speciale (diplome și medalii).

Din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, a mai participat Formația Artistică din Clasa 0 de la Școala Gimnaziala Vaduri , coordonată de d-na înv. Tacu Simona, aceștia obținând trofeul festivalului. De la Școala Gimnazială “Ioan Grigore Teodorescu” din Satul Ruseni, comuna Borlești au participat următoarele Formații Artistice: “Cununița Rusenilor”, coordonat de către d-na învățătoare Caliman Roxana, respectiv Formația Artistica “Valerica Patrichi”, coordonată de d-na învățătoare Turcanu Anișoara, ambele formații obținând trofeul festivalului.

„A fost un festival frumos și bine organizat de către ”Școala Gimnazială Cezar Petrescu” din satul Hodora, comuna Cotnari, județul Iași. Felicit pe d-na Director Mihaela Nistor, pe d-nul Dorel Făgădeanu, instructor coregraf și, nu în ultimul rând, colectivul de cadre didactice pentru organizare și implicare.
Pentru mine a fost o onoare să particip și la edițiile trecute, ca și la cea de a IV-a ediție, ce s-a desfășurat sâmbătă 6 mai 2017. Am avut plăcerea să reîntâlnim prieteni, colaboratori din Suceava, Bacău, Iași, dar și din Neamț. Și pentru copiii din Ansamblul Folcloric ”Mugurașii Neamțului„ au fost momente frumoase și emoționante, reîntâlnindu-se cu prieteni din alte ansambluri cu care colaborez de 3-4 ani (Ansamblul Folcloric “Codrișorul” și ”Plaiuri Frumușene” din Suceava, “Stejăreii” din Bacău, “Flori de cireș” din Iași). Mulțumesc părinților pentru sprijinul financiar acordat, sprijin cu ajutorul căruia am putut participa la acest festival. Mulțumesc copiilor pentru încredere și pentru munca depusă în acest ansamblu. ” , ne-a relatat domnul instructor Marc Ștefan.

Cristian M.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Lăcrămioara Pop spune

    Bravo Ştefane! Spor la lucru şi cât mai mulţi copii talentaţi. Să dea Dumnezeu să ai şi sprijin că de asta suferim cu toţii în branşa asta: Nu este sprijin pentru cultură; ba de multe ori deranjăm când avem rezultate.
    Felicitări celor care fac publice asemenea reuşite. În spatele acestor rezultate frumoase este foarte mult efort fizic, psihic şi material din partea coordonatorilor , a părinţilor şi de ce să nu spunem, a copiilor care, înafară de ceea ce au de pregătit pentru viitorul lor învăţând şi făcându-şi temele pentru şcoală, reuşesc să investească timp şi iubire în ducerea mai departe a tradiţiilor străbune , lucru ce nu este altceva decât o lecţie de patriotism pe care iată, ne-o predau ei, nouă.

  2. Mariana Mariana spune

    Felicitari !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate