Fonduri de 30 de milioane de euro pentru Neamţ

0

Comisia Europeană a aprobat, în urmă cu câteva zile, proiectul depus de Consiliul Judeţean Neamţ “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ”.  Finanţarea aprobată la Bruxelles este de 30.000.000 euro, diferenţa până la 41.401.641 euro (cât este valoarea totală a proiectului) urmând a fi asigurată din fonduri guvernamentale şi din fonduri proprii.

Conform proiectului întocmit de Direcţia Dezvoltare Rurală şi Programe Europene din cadrul CJ Neamţ, obiectivele prioritare ale proiectului se referă la:

–  extinderea colectării deşeurilor reziduale (atât în mediul urban cât si în cel rural);

–  extinderea colectării separate a deşeurilor reciclabile;

–  implementarea compostării individuale la 50% din gospodăriile din mediul rural;

–  închiderea depozitelor municipale neconforme din oraşele Bicaz, Roman, Tîrgu Neamţ;

–  construirea a trei staţii de transfer în Cordun, Tîrgu Neamţ şi Taşca;

–  construirea unei staţii de sortare în Cordun;

–  construirea unui depozit judeţean conform, pentru deşeuri nepericuloase la Girov. Suprafaţa ocupată de depozitul de deşeuri va fi de 27 ha, iar durata de viată a acestuia este estimată la 21 de ani.

“Este cea mai mare finanţare europeană care vizează judeţul Neamţ. Cred ca dincolo de impactul pozitiv  asupra mediului trebuie remarcată <<gura de oxigen>> pe care realizarea acestui proiect o va aduce mediului economic din judeţul Neamţ. Sunt obiective majore care trebuie realizate, asta înseamnă lucrări, locuri de muncă, achiziţii de materiale. În plus, asigurăm pentru copiii şi pentru nepoţii noştri, un mediu mai sănătos. De asemenea, extinderea salubrizării la nivelul întregului judeţ va creşte şi atractivitatea turistică a zonelor a Neamţului”, a precizat preşedintele Vasile Pruteanu.

D.V.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate