FOARTE BINE! Comercianții au fost consultați în legătură cu noua piață și s-au identificat câteva probleme

2

comerciantiÎn sfârșit cineva i-a întrebat și pe comercianții ce vor închiria spații și tarabe în noua piața ce sugestii și, mai ales, ce probleme văd ei că sunt pentru ca acestea să se remedieze înainte de deschiderea pieței, așa cum este normal. Acest mod de lucru ar trebui aplicat la mai toate investițiile din oraș unde ar trebui să fie consultați beneficiarii finali ai utilităților pentru a se regla toate neajunsurile înainte ca investițiile  să fie finalizate.

În acest scop, un grup de consilieri locali au mers azi la piață, au vorbit cu o parte dintre comercianți și au identificat o problemă comună care îi deranja pe toți și sperăm ca ea se va rezolva înainte de deschiderea pieței. Astfel de consultări sunt un semnal foarte bun în sensul intrării în normalitate a administrației publice locale și cu cât sunt făcute mai din timp cu atât se pot evita mai multe cheltuieli ulterioare.

Iată ce spune în urma consultării comercianților consilierul local Victor Marghidan: „Astăzi, însoțit de dna. viceprimar Luminița Vîrlan și de consilierii locali PSD Claudia Moroiu și Victorita Paduraru, am mers în Piața Centrală pentru a sta de vorbă cu comercianții și a vedea ce soluții de administrare a noii piețe își doresc.

Consultările cu producătorii și comercianții vor continua, chiar ne gândim serios șimarghidan la o dezbatere publică pe tema administrării noii piețe. Ascultând problemele comercianților, care sunt foarte multe, am aflat de un aspect care nu suferă amânare și trebuie remediat imediat înainte de darea în foloșință a noii hale.

Comercianții sunt total nemulțumiți de tarabele ce au fost aduse în noua construcție. Din ce spun oamenii, dimensiunile și forma acestora sunt nepotrivite pentru comerț. Le-am vazut cu ochii mei și le dau dreptate! Trebuie găsită urgent o soluție în acest sens. Dimensiunile reduse ale suprafețelor de expunere a mărfii vor obliga comercianții să închirieze câte două tarabe pentru a putea avea același spațiu ca înainte de incendiu, iar geometria suprafețelor de expunere, fară margini, va duce la căderea mărfurilor de pe mese și de asemenea la probleme de curățenie în jurul meselor.

Într-o poporție covârșitoare comercianții sunt total nemultumiți de forma, mărimea și funcționalitatea noilor mese tip tarabă din incinta pieței ceea ce ne duce cu gândul că din nou lucrurile s-au făcut fară consultarea comercianților, doar în interesul unora care au de gând să facă bani din administrarea pieței contând mai puțin confortul comercianților și al clienților.

Solicităm în mod public ca municipalitatea în calitate de beneficiar al noii construcții să ia măsuri urgente de modificare a mobilierului în funcție de necesitățile comercianților și a clienților. Dacă comercianții spun că nu sunt bune acele tarabe atunci ele trebuie schimbate sau modificate și eventualele cheltuieli ce vor apărea suplimentar pentru aceste modificări ar trebui să fie suportate de cei care și-au permis sa proiecteze sau să achiziționeze aceste tarabe fără să consulte comercianții.

Vom continua să consultăm pietrenii pentru ca noi să avem o piață care să ofere cele mai bune condiții atât pentru cumpărători cât și pentru comercianți.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Spatariu I. Margareta spune

    Piata vinde in general Produse produse in Sere cu termen de Valabilitate-Garantie 24 ore, fine si delicate, de aceea ” Pupitrele sunt mici ca la „Scoala” ! HA HA HA !

  2. Nanu spune

    Cati din cei care vor inchiria tarabele sant producatorii ? Cei cu AF-uri ar trebui sa inchirieze spatii comerciale ,nu tarabe. Vor fi tot cei care cumpara din piata de gros, vor adauga sau chiar dubla pretul si se vor numi ,,producatori” ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate