Florin Cîțu nu vrea carantină națională. Condiția este vaccinarea

0

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a declarat că „o carantină de 2 săptămâni ar face minuni în ţara noastră”. Premierul Florin Cîțu a fost întrebat astăzi dacă ia în calcul o carantină națională de 2 săptămâni.

Aş vrea să fac un apel la mediul privat şi la antreprenori: să susțină campania de vaccinare. În discuția pe care am avut-o HORECA, ieri, am spus foarte clar şi au fost de acord cei din acest sector, să ajute la vaccinarea tuturor angajaților din sectorul HORECA. Este nevoie de un efort comun şi celui din sectorul privat din care am făcut parte atâția ani şi îi cunosc foarte bine, să le spun şi le cer acest ajutor în acest moment, este nevoie de implicarea fiecăruia, implicarea companiilor private din România, noi le vom ajuta, avem dozele necesare, vom ajuta şi cu centre de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice şi este nevoie de acest efort comun acum pentru a putea redeschide economia de la 1 iunie.

Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Ştiţi foarte bine că anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, că aceasta era discuția despre virus: avem două săptămâni, trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere în acest sens.

Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown în România, generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei, dar cu această condiție: să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem! 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse.”, a declarat Florin Cîțu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate