Finala Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta – Prima zi

0

Lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a parcurs, in aceasta dimineata, prima proba a etapei a IV-a – finala a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta, „Pista cu obstacole pe 100 metri”.

Dupa desfasurarea probei, lotul pompierilor nemteni s-a calificat pe locul 8, din 12 echipe participante, obtinand un timp total de 114,96 minute (locul I a fost ocupat de I.S.U. Suceava, cu un timp total de 110,14 minute). La individual, sergentul major Sandulache Ioan, din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt a realizat un timp de 18,53 secunde (locul I la individual fiind obtinut de reprezentantul ISU Bacau, cu un timp de 17,61 secunde).

La proba Pista cu obstacole pe 100 metri, fiecare lot a aliniat la start cate 8 concurenti, echipati cu trening, casca, brau, pantofi sport si o teava tip „C”, clasamentul probei fiind realizat la individual si pe echipe. Fiecare dintre concurenti a avut dreptul la doua incercari, in clasamentul la individual contand rezultatul cel mai bun.
In cursul acestei dupa-amiezi, se va desfasura cea de-a doua proba a concursurilor, Stafeta „4 x 100 metri”, una dintre cele mai spectaculoase probe. Fiecare dintre echipe va concura cu cate doua echipe, compuse din cate 4 membri.

„Asa cum ne asteptam, nivelul la care se desfasoara intrecerile este unul specific etapei finale a acestor concursuri de referinta pentru pompierii militari. Prima proba a zilei a fost extrem de disputata, diferenta dintre timpul realizat la individual si pe echipe fiind, de cele mai multe ori, de nivelul secundelor. Sunt multumit de evolutia colegilor mei. Sper ca la urmatoarele probe sa obtinem rezultate care sa ne permita calificarea, in final, pe un loc onorabil” prim adjunct – colonel Ionel Pirvu

– la semnalul „START!”, concurentul alearga 23 de metri, escaladeaza gardul de 2 metri inaltime, ridica doua role de furtun tip „C” cu care alearga spre barna de echilibru pe care o traverseaza; de pe barna sau inainte de a incepe coborarea de pe aceasta, intinde rolele, le racordeaza intre ele, lasa jos racordurile cuplate si continua alergarea, avand in fiecare mana cate un racord, din care unul il racordeaza la distribuitor, iar la celalalt racordeaza teava de la brau; proba se considera incheiata dupa ce concurentul a trecut linia de sosire cu teava racordata la linia de furtun; – clasamentul echipei se realizeaza luand in considerare timpii insumati ai sportivilor care au obtinut primele sase locuri in clasamentul individual pe fiecare echipa.

I.N.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate