Final de mobilități pentru proiectul ,,Orizonturi europene în formare în domeniul IT” numărul 2020-1-RO01-KA102-079447 de la Liceul ,,Mihail Sadoveanu” Borca

0

    Implementat în octombrie 2020, proiectul prevedea 2 fluxuri a câte 16 elevi, provenind din două clase de la profilul matematică-informatică. Dacă inițial, pandemia ne-a pus oarece piedici, în cele din urmă, am reușit să desfășurăm cele două mobilități, în Cipru, respectiv în Portugalia. Deschizătorii de drum au fost elevii de la clasa a XI-a A care, în luna iunie, s-au deplasat în Cipru, unde timp de 3săptămâni au avut parte de experiențe practice în IT, mai exact ”Inițiere în adobe dreamweaver” dar și de experiențe culturale, învățând despre limba, istoria și cultura acestei țări și a locului, pentru că, mobilitatea s-a desfășurat în Paphos, un oraș aflat în totalitate în patrimoniu UNESCO. Cea de-a doua mobilitate a avut loc în luna septembrie, când, elevii clasei a X-a A, s-au deplasat, împreună cu profesorii însoțitori, în Portugalia, orașul Barcelos. Aceștia au desfășurat un stagiu de formare cu durata de 90h, în domeniul IT, realizând ”Portofoliu vizual pentru print”- în aplicația Photoshop. La fel ca și colegii lor din primul flux s-au bucurat și de experiențe culturale, însușindu-și elemente de limbă, cultură și civilizație din țara gazdă prin vizitele și activitățile de timp liber organizate de către partenerul din Portugalia.

   Prin activitățile desfășurate în cele două fluxuri  elevii și-au îmbunătățit aptitudinile cheie, competențele personale și abilitățile practice profesionale, componente necesare pentru o mai bună inserție socio-profesională  și au avut ocazia descoperirii de noi orizonturi în învățare, în formarea personală și profesională, de altfel obiective ale acestui proiect.

  Următoarea etapă o reprezintă diseminarea, un aspect foarte important din proiect, etapă în care participanții la stagiile de formare vor împărtăși din experiența acumulată atât colegilor din școală cât și celor din instituțiile de învățământ învecinate.

Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă numai punctul de  vedere al autorului. Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate