Filtre ale forțelor de ordine în Dobreni, localitate carantinată (FOTO/VIDEO)

1

Începând cu data de 18.04.2021, ora 15:00, a fost instituită carantina zonală pentru Comuna Dobreni, pentru 14 zile, perioadă în care jandarmii și polițiștii nemțeni sunt mobilizați în misiuni specifice de ordine publică și de verificare a măsurilor dispuse, specifice carantinei zonale.

Dat fiind adoptarea măsurii prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr.7026 din data de 18.04.2021, Jandarmeriei Neamț îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități, în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Forțele de ordine publică vor realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, vor constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și pentru a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere, iar accesul persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se permite tranzitarea localității carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate.

Recomandăm cetățenilor comunei, precum și celor care tranzitează zona carantinată să manifeste responsabilitate în respectarea măsurilor stabilite de autorități, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV 2.

VIDEO: Dragoș P.

1 Comentariu
  1. Ionut spune

    Am o mare nelamurire la aceste carantinari.. Atata timp cat acele persoane se afla izolate in spital de ce se carantineaza localitatea ??? Apropo nu sunt de acolo nu am nici o legatura. Intrebarea mea e de logica

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate