Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”, parada grupurilor folclorice participante

0

Marți, 27 decembrie, a debutat cea de-a XLVIII-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”.
În acest an, manifestarea este cuprinsă  în proiectul complex „Târgul de Crăciun la Neamț” și se va întinde pe parcursul a două zile – 27 și 28 decembrie.
Astăzi, începând cu ora 16:00, un alai format din mai multe grupuri folclorice a participat la o paradă a costumelor. Astfel, pe traseul cuprins între Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului, publicul  a putut  viziona și admira diversitatea costumelor invitaților.

Cetele de colindători, urători şi mascaţi au poposit şi în faţa Consiliului Judeţean Neamţ, unde au încântat oficialităţile şi publicul cu un spectacol în care frumuseţea colindelor, a pluguşorului, a sorcovei, alături de jocul caprei și al ursului, au fost în prim-plan.

De asemenea, în cadrul primei zile a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”, pe scena amplasată la Curtea Domnească au evoluat grupuri folclorice de la Farcașa, Răucesti, Pâncești, Trifești, Ștefan cel Mare, Urecheni, „Mugurașii Mărginenilor”, „Arnăuții” din Bălțăteşti, „Urșii giroveni” și „Izvoarele Borcutului” (Borca).

Manifestarea a fost iniţiată în anul 1969, iar de atunci, în preajma sărbătorilor de iarnă, sunt invitate la Piatra-Neamţ cele mai spectaculoase formaţii de colindători din judeţ şi din ţară.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate