Festivalul de Teatru „Pledez pentru Tine(ri)”: Gheorghe Visu, pe scena Teatrului Tineretului

0

Sâmbătă, în cea de-a noua zi a Festivalului de Teatru din Piatra-Neamț, publicul a putut viziona spectacolul ”Vania și Sonia și Mașa și Spike”de Cristopher Durang, în regia lui Horia Suru.

Spectacolul aflat în concursul festivalului a reprezentat o probă de măiestrie oferită de actorii Teatrul Mic din Bucureşti: Gheorghe Visu – Vania, Liliana Pană – Sonia, Mihaelea Rădescu – Maşa, Ștefan Lupu – Spike, Ana Bianca Popescu – Nina, Andreea Grămoşteanu – Menajera,  care au adus în contemporaneitate spiritul tragic – comic al atmosferei cehoviene. Spectacolul a fost aplaudat la scenă deschisă.

După spectacol, care s-a sfârșit în miez de noapte, am stat de vorbă cu actorul Gheorghe Visu.

Cum a fost să jucați din nou pe scena Teatrului Tineretului și cum ați  găsit publicul din Piatra-Neamț? 

În Festivalul de la Piatra-Neamţ am jucat în urmă cu 23 de ani. Am venit atunci cu spectacolul „Pescărușul”, în regia Cătălinei Buzoianu. În rest am văzut câteva spectacole, premiere. Sunt puțin îndrăgostit de Piatra-Neamț, așa cum sun mulți actori și regizori.
Atmosfera din Festival e superbă și mereu aștept să ne strângem după spectacol, iar publicul a fost unul extrem de cald.

De unde vă luați energia…. ce vă încarcă atunci când abordați un nou rol?

Caut să nu încremenesc într-o formă, să o schimb, iar atunci lucrurile devin altfel la fiecare spectacol.

Teatru sau film? 

Teatru, mă pricep mai bine la teatru. Am jucat mai rar în filme, însă când o fac, o fac cu mare plăcere. Pentru mine teatrul e mai palpabil, știu să umblu în el.

Ați fi putut face o carieră și în muzică?

 Puteam să fac o carieră muzicală în muzica clasică, am studiat violoncelul timp de patru ani. N-am rezistat, m-am îndrăgostit de muzica clasică prea târziu, lăsasem de mult violoncelul, însă nu-mi pare rău de faptul că am ales să devin actor, nu știu cât de bun instrumentist aș fi fost.

Publicul de teatru, îl va putea revedea pe Gheorghe Visu luni, începând cu ora 22:00, în spectacolul „Anul dispărut 1989”, un spectacol despre care actorul a declarat că îi este foarte drag.

 Gheorghe Visu a interpretat nenumărate de roluri în filme și seriale, printre care Toate pânzele sus (regia Mircea Mureșan, 1977), Faleze de nisip (r. Dan Pița, 1983), Să mori rănit din dragoste de viață (r. Mircea Veroiu, 1983), Inimă de țigan (2007-2008).  Anul acesta, Gheorghe Visu a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Sarajevo pentru rolul din producția „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică.

Gheorghe Visu este de foarte mulţi ani actor al Teatrului Mic din Bucureşti, unde a înterpretat şi cele mai multe roluri, dar a jucat, de asemenea, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale”, la Teatrul Bulandra şi la Teatrul de Comedie din Bucureşti, la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti sau la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate