A doua seară a Festivalului de Pian de la Piatra-Neamţ

0

Cea de-a doua seară a Festivalului de Pian de la Piatra-Neamţ a debutat cu un concert de pian la două mâini susţinut de pianistele Anna Dmytrenko și Ksenia Fedoruk. Cele două artiste de naționalitate ucrainiană au venit în fața publicului cu un repertoriu a cărui temă a fost cea a dansurilor. Concertul, plin de energie, a avut în program selecții din Johannes Brahms, Antonin Dvorak, Camille Saint-Saens, Igor Stravinsky și o compoziție a tânărului pianist Pierre Audiger.

După intensitatea jubilantă a dansului, publicul a fost invitat să se revigoreze vizual, timp de o oră, în cadrul unei expoziții de pictură propusă de trei artiști plastici din Piatra-Neamț: Mihaela Surugiu, Ioana Raluca Brăduleț și Andrei Nuțu.

Seara s-a încheiat cu concertul Jazzycall, unde spectatorii au asistat la contopirea vocii maiestoase a Luizei Zan cu interpretarea magistrală la pian a lituanianului Petras Geniušas.

Una dintre piesele prezente în programul de aseară, „Dublul Concert pentru Vioară și Orchestră” (Johann S. Bach), s-a deschis cu o fugă în care viorile își răspund alert și alternează liniile melodice, ajungând să fie inseparabile, cei doi artiști contopind discursurile muzicale numai cu ajutorul vocii și pianului. Programul a mai cuprins, printre altele, o selecție din „Studiile pentru pian„ ( Philip Glass), fiind încheiat cu celebra piesă „My baby just cares for me”.

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru ca m-ați invitat aici, la un festival de pian. Dedic din suflet acest concert mamei mele, memoriei ei și colegilor ei care îi păstrează în continuare amintirea frumoasă.”, a declarat Luiza Zan.

„Sincer, nu mai am cuvinte. Am dansat toată seara în culise și loje. Din nefericire ne apropiem de finalul acestui festival, care cred că până acum a fost destul de special și fresh. Vă mulțumesc că ați venit din nou în număr impresionant, care mă bucură și mă motivează.” a menționat la finalul unei seri incredibile Daniel Ciobanu, organizatorul festivalului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate