Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”, ediţia a XLIX-a (a doua zi)

0

După ce miercuri, 27 decembrie, în prima zi a celei de-a XLIX-a ediţii a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”,  au evoluat zece grupuri folclorice –  Ansamblul „Cununa Someșană” (localitatea Maieru, județul Bistrița Năsăud), Ansamblul folcloric aromân „Dor” (Sarighiol, Tulcea), Alaiul de datini şi obiceiuri Farcaşa, „Izvoarele Borcutului” Borca, Alaiul de datini şi obiceiuri Pâncești, „Sumănarii” din Trifeşti, Alaiul de datini şi obiceiuri Bălțătești, Ansamblul folcloric „Mugurașii Mărginenilor” (Mărgineni), Alaiul de datini şi obiceiuri Gârcina, Alaiul de datini şi obiceiuri din Timișești, Alaiul de datini şi obiceiuri din Urecheni şi Ansamblul „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, iată că  astăzi,  28 decembrie, Festivalul continuă cu ziua a doua.
Astfel, începând cu ora 16:00, pe același traseu, cuprins între Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului, a avut loc parada care a precedat spectacol extraordinar al măștilor și al obiceiurilor tradiționale din vremea sărbătorilor de iarnă, de pe scena amplasată la Curtea Domnească.

În ultima zi a Festivalului dedicat datinilor și obiceiurilor de iarnă, bucuria sărbătorilor a fost împărtășită de „Căiuții de la Mihoreni” (Cernăuți, Ucraina) și Ansamblul folcloric „Chișcărenii și Moștenitorii” (Republica Moldova), Ansamblul “Cununa Someșană” (localitatea Maieru, județul Bistrița Năsăud), Ansamblul folcloric aromân „Dor” (Sarighiol, Tulcea), Ansamblul folcloric „Cerbul” de la Heleşteni (judeţul Iaşi), Urșii de la Asău (judeţul Bacău), Ansamblul de Datini “Capra de la Mălini” și Grupul Folcloric „Bogdana” din Bogdănești (ambele din județul Suceava), Ansamblul de datini și obiceiuri de iarnă din Tudora (județul Botoșani),  Alaiul de datini şi obiceiuri Agapia, Alaiul de datini şi obiceiuri „Roznovenii” (Roznov), Ansamblul folcloric „Ozana” de la Târgu Neamț, precum si gazdele, artiștii de la Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

Festivalul de Datini şi Obiceiuri „Steaua sus răsare” este o manifestare care, ca și anul trecut, se încadrează în programul Târgului de Crăciun la Neamț.

Parada grupurilor folclorice participante

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”, ediţia a XLIX-a (a doua zi)

Publicată de Ziar Piatra Neamt pe Joi, 28 decembrie 2017

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate