Festivalul datinilor si obiceiurilor de iarna pentru elevi-editia 2010

0

Festivalul datinilor si obiceiurilor de iarna pentru elevi-editia 2010” este organizat de Inspectoratul Scolar al Judetului Neamt. Festivalul va avea loc vineri, 17 decembrie 2010, intre orele 10-14, in Piatra Neamt. La acest festival au dreptul sa participe formatiile artistice ale elevilor din judet.

Programul festivalului este urmatorul:

9.30-10.00 la Casa de Cultura a Sindicatelor Piatra Neamt are loc sosirea formatiilor

10.00-10.45 Casa de Cultura a Sindicatelor Piatra Neamt deschide urmatoarele manifestari:

-Spectacol  in aer liber

-Spectacol de interior

-Parada formatiilor de datini si obiceiuri pe traseul Casa de Cultura-Muzeul de Istorie-Terasa „UNIC” – Piata „Stefan cel Mare”.


10.00-14.00 Spectacolul de datini si obiceiuri de Anul Nou va fi prezentat in urmatoarele locatii: Casa de Cultura a Sindicatelor, Muzeul de Istorie, Terasa „Unic”, Piata „Stefan cel Mare”, Piatra Neamt.

Inspectoratul Scolar Neamt adreseaza solicitarea unitatilor de invatamant pentru a participa la eveniment si pentru a realiza urmatoarele demersuri:

-comunicarea participarii la actiune si a datelor privind denumirea formatiei/obiceiului, numar de membri, numele si prenumele instructorului si, daca este cazul, repertoriul pana luni, 13.12.2010, prin adresa de mail [email protected]

-prezentarea, in ziua de 17.12.2010, pe Platoul din fata Casei de Cultura pana la ora 9.45

-asigurarea transportului si masurilor de siguranta pentru elevi si cadre didactice pe toata durata deplasarii si participarii la actiune.

Demersul Inspectoratului Scolar Neamt este unul laudabil deoarece mentine vii traditiile populare de iarna si in randul tinerilor care, intr-un fel sau altul, au uitat ce inseamna viata la sat, traditia, datinile si obiceiurile populare. Se pare ca in acest an vom avea parte in Piatra Neamt de un sfarsit de an plin de sarbatoare, asa cum fac romanii din strabuni.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate