Festival de colinde la Școala gimnazială „Prof. Gheorghe Dumitreasa ” din Girov

0

În zilele de 15 şi 16 decembrie, la Girov a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Școlii, festival-concurs la care au participat elevi din douăzeci de școli din județul Neamț.
Jurizarea a fost realizată de reprezentanți ai Liceului de Arta „Victor Brauner,, Piatra-Neamt, Palatul Copiilor Piatra-Neamt şi Şcoala Nr. 8 Piatra-Neamț. Ca invitați, au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț, ai Primăriei și Consiliului Local Girov.
Festivalul de colinde ”Deschide uşa, creştine!”, aflat la cea de-a VIII-a ediţie, face parte din proiectul educativ „Tradiţii şi obiceiuri locale de Crăciun şi Anul Nou” desfăşurat la Şcoala gimnazială ”Prof. Gheorghe Dumitreasa” din Girov, proiect avizat de I.S.J. Neamţ.
Unul dintre obiectivele urmărite de organizatori a fost expus de dna prof. pentru înv. primar Marineta Olariu, unul dintre iniţiatorii şi coordonatorii proiectului.

Frumuseţea colindelor de Crăciun trebuie transmisă copiilor, pentru că ei sunt cei care, cu glasurile lor cristaline, calde, tremurând de emoţie, sunt cei meniţi să exprime cel mai bine gândurile curate şi mesajul transmis de colinde, nouă tuturor. Noi, dascălii, avem datoria de a transmite mai departe colindele vechi, tradiţionale pe care le-am învăţat de la părinţii sau bunicii noştri, dezvoltând astfel elevilor dragostea pentru tradiţiile vechi româneşti şi păstrarea entităţii noastre naţionale.” au menționat organizatorii .

15665636_918237971643741_1905004905212808668_n

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate