Falimentul City Insurance dă peste cap și PNDR-ul

0

Beneficiarii PNDR cu polițe de asigurări de la City Insurance trebuie să prezinte o nouă poliță de asigurare.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță fermierii, procesatorii și antreprenorii din mediul rural că Autoritatea de Supraveghere Financiară din România a retras autorizația de funcționare a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., motiv pentru care polițele încheiate la această companie nu mai sunt luate în considerare decât în anumite condiții.

Astfel, „până la expirarea termenului de 90 de zile de la deschiderea procedurii falimentului companiei City Insurance, adică până în data de 29 aprilie 2022, beneficiarii PNDR care au proiecte în derulare și care au polițe de asigurare cu această companie, trebuie să prezinte AFIR o poliță de asigurare de garanție emisă de către o societate de asigurări autorizată”, potrivit unui comunicat al AFIR.

Termenul de 90 de zile se aplică și valabilității polițelor de asigurare pentru garanția de bună execuție emise de City Insurance, depuse de contractorii beneficiarilor măsurilor din PNDR în cadrul contractelor de achiziții publice.

Beneficiarii care au contractele de asigurare încheiate cu City Insurance trebuie să ia o decizie cu privire la acestea și să se asigure că nu vor rămâne fără un instrument de garantare valid, depunând la AFIR o garanție valabilă, nu mai târziu de 29 aprilie 2022.”a precizat Dorin Dumitru Opreanu, Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Situația este generată de faptul că în data de 9 februarie 2022, Tribunalul București a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. În consecință, polițele emise de City Insurance vor înceta de drept în termen de 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment.

Beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) au obligația de a respecta prevederile articolului 23, alin. (3)[1]  din OUG nr. 49/ 2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile. De asemenea, conform legislației în vigoare, instrumentele emise în vederea garantării executării contractului de achiziție publică trebuie, în primul rând, să fie emise de către o instituție de credit (din România sau din alt stat) sau de către o societate de asigurări autorizată și să respecte toate condițiile de formă și de fond impuse de legislația specifică.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate