Facilităţile de îngrijire a copiilor, un mijloc de promovare a reîntoarcerii părinţilor pe piaţa muncii

0

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, împreună cu partenerii săi – Fondazione Federico II, Global Commercium Development, Instituto de Formacion Integral Spania, Consiliul Local al Sectorului 3 Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti şi Primăria Municipiului Braşov au organizat seminarul cu tema: „Facilităţile de îngrijire a copiilor, un mijloc de promovare a reîntoarcerii părinţilor pe piaţa muncii” care a avut loc in sala de conferinte a Hotelului Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt, in data de 07 Mai 2014, incepand cu ora 08.30.

seminar2Evenimentul a fost organizat în contextul proiectului „Echilibru – o nouă abordare a vieţii familiale cu cea profesională”, POSDRU/97/6.3/S/60002, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Întâlnirea a continuat seria unor discuţii pe teme şi anume:

· Oportunităţile locale oferite pentru facilitarea reîntoarcerii părinţilor la locul de muncă;

· Rolul autorităţilor publice locale şi al societăţii civile în procesul de educare şi îngrijire a copilului;

· Promovarea celor mai bune practici naţionale şi transnaţionale în domeniu.

Au participat reprezentanţi ai beneficiarului, ai partenerilor în proiect, ai autorităţilor publice locale, mass-mediei, angajatorilor precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Organizatorii au avut un cuvant de deschidere si de prezentare a proiectului realizat de un reprezentant al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. De asemenea, s-a discutat si despre necesitatea infiintarii la nivel local a noi centre de educatie timpurie in contextul prezentarii centrului de excelenta Neghinita, realizat in cadrul proiectului in sectorul 6 Bucuresti.

Seminarul a continuat cu cateva interventii locale:

Mihaela Iosub – Asociatia Future Piatra-Neamt, prezentare a proiectului Cafeneaua mamicilor din Piatra-Neamt.

Scopul acestui proiect este realizarea si administrarea unui site, www.infoparinti.ro., in care se pot regasi ofertele educationale ale tuturor unitatilor de invatamant din municipiul Piatra-Neamt alaturi de. informatii de ordin medical, psihologic, legislativ, de divertisment, interviuri cu persoane care aduc un plus de valoare in sistemul educational. De asemenea, sunt prezentate date de contact ale cabinetelor de pediatrie, psihologie, cluburi educationale etc.. In cadrul acestui proiect s-au realizat, cu acordul directorilor, prezentari video ale unitatilor de invatamant din municipiul Piatra-Neamt. De curand, acest proiect s-a extins si pe zona Tirgu Neamt.

Prin acest proiect se gasesc solutii la doua mari probleme:

– se ofera un sprijin  tinerilor părinţi în alegerea celei mai bune oferte educaţionale pentru copiii lor
-se ofera un serviciu gratuit de promovare a unitatilor de invatamant care nu au un site dedicat sau nu sunt suficient de vizibile in comunitate.

Cristian Ungurianu – Fundatia Univers Plus, Managementul resurselor in asistenta sociala a copiilor cu autism

Maria Talpa – Asociatia ADL Progres

Iuliana Nastase Onu – Asociatia de initiativa locala Roman 2002 din Roman, vicepresedinte al comisiei judetene de egalitate de sanse Neamt

Alexandru Galusca, presedinte coordonator ANICADO Regiunea Nord-Est Moldova

In continuare, in cadrul seminarului, domnul Marius Florea, reprezentant al Instituto de Formacion Integral Madrid, a realizat o prezentare a unui model de bune practici in Spania – Concilierea in Spania, schimbare culturala de trecere de la reconciliere la coresponsabilitate.

Va invitam sa urmariti cateva imagini din cadrul acestui seminar.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate