Facerea (Geneza) … municipiului Piatra Neamt

2

Capitolul 1

 

1. Cu mult timp in urma a facut Zeus Primaria si Pamantul. In Primarie era frumos, lumina si bucurie. Acolo locuia Zeus cu toti ai Lui. Iar nimfele cantau minunat.
In oras  insa era liniste.

2. Atunci S-a gandit Zeus: „Vreau ca si orasul sa fie frumos.”

3. El a zis: „Sa se faca lumina!”

4. Si imediat a facut o firma care sa cumpere curentul dintr-o parte si sa il vanda mai scump ca sa fie lumina.

5. Si Zeus a zis: „Cand e lumina, atunci imi intra bani in cont, iar cand este intuneric este noapte si trebuie sa fie lumina in oras si pe partie ca sa mai intre iarasi niste bani.”
6.
Si asa a trecut prima zi.

7. A doua zi, Zeus si-a continuat lucrarea. El a zis: „Sa se intinda un cablu peste oras si sa se faca o telegondola !”.

8. Si indata se facu intocmai, iar pe cerul albastru pluteau telegondole portocalii. Apoi se facu iarasi seara, astfel trecand si a doua zi. Tot orasul era acoperit de proprietati publice.

9. Dar in a treia zi, Zeus a vandut o mare parte din ele. Si Zeus a zis: „Pamantul sa fie trecut in privat la ingerii portocalii”. Apoi Zeus a facut sa creasca datoriile in oras.


10. Dar in a patra zi, totul a devenit si mai frumos, caci, in aceasta zi, Zeus a creat nocturna de la Stadion. Aceasta aparu seara pe cer si raspandi lumina sa calda pe gazon. Florile isi intorceau capul spre lumina sa puternica si se deschideau in toata frumusetea lor.
11. Si Zeus a zis: „Telegondolele sa straluceasca intotdeauna ziua, iar luminile de pe partie  noaptea.”

12. Apoi a venit ziua a cincea.

13. Stii tu ce a creat Zeus atunci? Licitatiile si achizitiile.

14. In felul acesta Zeus era fericit.

15. Apoi Zeus a invatat consilierii sa faca caiete de sarcini.

16. El le-a zis: „Acum faceti afaceri si incasati bani de la stat, caci astfel vor iesi averile. Si asa vor fi tot mai multe smecherii pe pamant.”

17. Asa a trecut ziua a cincea.

18. In a sasea zi insa, Zeus a creat ce este mai frumos in Piatra Neamt. Parcari, pavele, izolatii si spatii verzi.

19. Toate au fost create de Zeus.

20. Si apoi zise Zeus: „Acum vreau sa fac un om si vreau ca acesta sa-mi semene.”

21. Astfel 1-a facut Zeus pe primul om si 1-a numit city-manager.

22. Zeus a zis: ” Tu sa fii stapanul tuturor lucrurilor pe care le-am creat; stapanul bugetarilor, firmelor de la primarie  si tuturor investitiilor. Toate trebuie sa te asculte, iar tu trebuie sa ma asculti pe mine.”

23. City-managerul a inteles totul foarte bine.

24. Apoi trecu si ziua a sasea.

25. In a saptea zi, Zeus se odihni dupa munca Sa, tot orasul fiind gata. El binecuvanta aceasta zi. Si de atunci toti oamenii ar trebui sa se mearga la Nisa in a saptea zi.

26. Deci, nu exista nimic in oras, ce sa nu fi fost creat de Zeus.

27. Din ziua a opta noi, pietrenii, tot platim taxe si impozite, iar Zeus si echipa au ramas blocati intr-o vesnica zi a 7-a de odihna.

P.S.: Pentru bugetarii care vor sa le fie mai bine, recomand seara, inainte de culcare, sa recite la marginea patului:

Stefan, Stefanutul meu, ce mi te-a dat Pedeleu,

Am salariul mic, tu fa-mi-l mare,

Eu sunt prost, tu da-mi valoare,

In tot locul ma-nsoteste

Si de somaj ma fereste.”

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. electricianul spune

  inerveaza sau enerveaza?
  INERVÁ, pers. 3 inervează, vb. I. Tranz. (Despre nervi) A produce o stare de excitare a unui organ sau a unui țesut. – Din fr. innerver.
  Sursa: DEX ’98
  ENERVÁ, enervez, vb. I. Tranz. și refl. A face să-și piardă sau a-și pierde calmul, a-și ieși sau a scoate pe cineva din fire; a (se) înfuria, a (se) irita; a (se) indispune. – Din fr. énerver.
  Sursa: DEX ’98

  eu cred ca portocaliul a iesit castigator in ambele alegeri din cauza (si nu datorita) celor care cred ca a uita limba romana este un gest social. 😛

 2. constantin spune

  totusi zeus este unu de aceea sa-i zicem zeus n de neamt.va rog sa redati si apocalipsa.faptul ca portocaliul nu mai tine inerveaza este un inceput.sa vedem ce face bogdan cu stefan la judecata.oare cine pe cine mai pacaleste.totusi bogdan e tanar si are apucaturi mai pamantene.poate oricand sa fie prelucrat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate