Facebook te poate identifica după caracteristici fizice, altele decât chipul

0

facebookConform unui proiect experimental, Facebook te poate identifica în fotografii, chiar dacă nu apare structura ta facială. Compania a investit foarte multe resurse în ultimii ani în proiectul de recunoaștere facială. Recent, Facebook a dezvoltat un nou algoritm care poate recunoaște persoanele în funcție de aspecte precum părul, stilul vestimentar personal sau forma corpului. Cercetătorii au prezentat rezultatele proiectului la o coferință de specialitate din Boston în cursul acestei luni.

“Există multe criterii pe care le folosim. Oamenii pot fi identificaţi chiar dacă sunt observaţi din spate. De exemplu, cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, poate fi identificat foarte uşor, deoarece el poartă întotdeauna un tricou gri”, a declarat Yann LeCun, șeful de cercetare în domeniul inteligenței artificiale din cadrul Facebook, care a lucrat şi pentru laboratoarele BellLabs, unde a dezvoltat un algoritm folosit de băncile din Statele Unite pentru a verifica autenticitate semnăturii pe cecuri, menționează mediafax.ro.

Noul algoritm creează însă polemici, apreciindu-se că acesta ar putea fi un atentat la dreptul la intimitate al fiecăruia. Există teorii potrivit cărora astfel de aplicaţii ar putea fi folosite de poliţie sau de autorităţi pentru a localiza sau urmări o anumită persoană, sau de companiile de asigurări pentru a monitoriza activităţile celor care depun plângeri, pentru a vedea dacă acestea sunt justificate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate