Fă Rai din ce ai: Ajută la amenajarea Centrului de Zi „Ella Suciu” Piatra-Neamț pentru copiii vulnerabili [APEL UMANITAR]

0

În anul 2021, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a primit un dar deosebit, o piatră de cărămidă pentru ceea ce se dorește a deveni Centrul de Incluziune Socială (CIS) „Ella Suciu”, numit în memoria regretatei surori a lui Carmen Suciu, coordonatoarea asociației și asistent social.

Acest CIS „Ella Suciu” este marele vis al lui Carmen Suciu, un loc unde să se poată caza persoane de toate vârstele, cazuri sociale sau medicale care au nevoie de ajutor și reintegrare în societate. În acest sens, o familie a donat un imobil și un teren de 1000 mp, situate în Piatra-Neamț, ca o încununare a tuturor eforturilor depuse de voluntarii Asociației în numele binelui și ajutorului necondiționat. Mii de cazuri medicale și sociale au primit sprijin din partea Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț și iată că binele făcut s-a întors sub forma unui dar de care era atât de mare nevoie pentru dezvoltarea activității acestui ONG.

Imobilul și terenul sunt în prezent în proprietatea Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț prin act de donație și, până la împlinirea marelui vis al înființării Centrului de Incluziune Socială care necesită niște costuri foarte mari, momentan eforturile voluntarilor merg spre amenajarea unui Centru de Zi, care va purta tot numele „Ella Suciu”.

Imobilul are mai multe camere care trebuie renovate și reamenajate. După finalizarea lucrărilor, acest spațiu va primi copii ce provin din familii vulnerabile în regim de centru de zi unde vor fi supravegheați, vor primi sprijin pentru a-și face temele după școală etc. De asemenea, este necesară renovarea băii și, în plus, autorizarea unei bucătării în regim de catering, lucru care va permite Asociației să furnizeze hrană gătită beneficiarilor săi.

Pentru amenajarea Centrului de Zi „Ella Suciu” Asociația are nevoie de minim 15.300 de euro plus materiale de construcție. Toate documentele, devizul de lucrări, lista materialelor le puteți găsi mai jos.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare sau sponsorizări pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „împreună pentru centrul de zi”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu activitatea Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, găsiți în arhiva noastră zeci de articole edificatoare – click aici.

Deja mai mulți oameni s-au alăturat transformării acestui vis în realitate, însă mai e nevoie de ajutor. Asociația are în grijă numeroase familii, însă „punerea lor pe picioare”, reintegrarea în societate și prevenirea abandonului școlar al copiilor din aceste familii implică o activitate mult mai complexă decât plata unor facturi sau furnizarea de hrană. Uneori, aceste acțiuni de reintegrare pot necesita ani de zile de implicare. Ca o dovadă a bunăvoinței acestor familii sprijinite de Asociație, e important de menționat faptul că trei beneficiari foarte muncitori din comunitatea „invizibililor” din Girov vor ajuta la amenajarea centrului.

Oamenii se ridică prin oameni, iar comunitatea are acum ocazia să fie „ctitor” al unui centru de zi care va contribui semnificativ în reducerea abandonului școlar și acordarea unei șanse pentru copiii mai puțin norocoși, dar și pentru părinți, familii monoparentale care se confruntă cu o situație dificilă. Scopul acestui centru nu este acela de a crea dependență de „asistență socială”, ci de a oferi o mână de ajutor când oamenii se simt abandonați, singuri și fără perspective. Cu toții ne dorim o societate cu oameni puternici, muncitori, cu mai puțină infracționalitate și sărăcie. Prin astfel de acțiuni, putem face lumea din jurul nostru mai bună, putem oferi o șansă unui copil, unei mame singure, unui tată singur. Cu o mică donație, cu un mic ajutor acordat Asociației Născută Înger veți continua misiunea faptelor bune de care societatea noastră are atât de multă nevoie.

Iată, mai jos, apelul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț care solicită sprijinul comunității pentru înființarea acestui centru de zi pentru copiii din familiile vulnerabile:

De la bun început, când Asociația Născută Înger și-a desfăcut aripile, autoritățile locale ne-au arătat spijinul lor, astfel că familiile știau la ce să se aștepte și ne-au primit entuziasmate. Au fost deschise și ușurate să se întâlnească cu voluntarii îngerilor. Au înțeles că viața lor se poate schimba în bine, începând de acum.

Familiile au început deja să primească sprijin și consiliere, iar intervenția se va putea întinde, în medie, și până la 6 ani. Cu multă înțelegere, voință, dar și efort din partea familiilor, acestea vor putea ieși din cercul vicios al vulnerabilității.

Voluntarii îngerilor, împreună cu voi cei cărora vă pasă, de-a lungul timpului am fost părtași la salvarea de vieți, schimbarea destinelor, am fost și suntem acolo unde Dumnezeu ne îndrumă pașii. Am pregătit împreună, pentru copii, activități dedicate începerii școlii, unde mereu au primit haine noi, încălțăminte, ghiozdane și rechizite. Am reușit să nu mai avem copii care adorm flămânzi, să reducem abandonul școlar, să susținem elevi în internate, studenții să-și continue studiile, să ducem medicamente bunicilor, alimente. Împreună cu voi am reușit să transformăm imposibilul în posibil.

Dragi oameni de bine, vă mulțumim că susțineți misiunea Asociației Născută Înger și că ne ajutați să fim aproape de cât mai mulți copii în nevoie.

Acum vă invităm să facem împreună un centru de zi unde o parte dintre copiii vulnerabili vor găsi un sprijin. Știu, uniți vom reuși. Deja am primit un considerabil ajutor din partea doamnei director, doamnei Filica Iacob în privința deșeurilor de mare risc (azbest) și alte tipuri. ECO DEM COLLECT ne-a venit în ajutor cu aceste colectari de deșeuri, costuri zero, cărora le mulțumim infinit.

Alături de noi, cu forță de muncă, schele și ajutor vine și domnul Vasile Panaite, căruia îi mulțumim că îi pasă de ceea ce dorim să facem.

Apoi am contactat o firmă pentru tâmplăria PVC, Metropolis, a domnului Bogdan Roman, dumnealui fiind de multe ori sprijin pentru cazurile noastre. Acum va trebui să plătim doar materialele, în jur de 6300 euro.

Contează enorm ajutorul comunității din care faci parte.

Despre domnul inginer Mihai Tărâță v-am povestit în multe cazuri, o susținere constantă, părtaș la multe vieți salvate, se va alătura și de data aceasta în proiectul nostru de suflet.

Azi vin cu rugămintea la voi, toți, știu că împreună putem muta și munții să construim împreună acest centru. Știu că putem, pic cu pic reușim.

Am reușit să contactăm o firmă, doar mâna de lucru ar fi 9000 euro, fără materiale, dar sigur, uniți, vom reuși să găsim resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.

Carmen Suciu – Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate