Expoziţia temporară Aurul şi argintul antic al României, la final

0

artaÎn intervalul 21 septembrie-30 octombrie 2016, Muzeul de Artă Piatra-Neamţ a găzduit expoziţia Aurul şi argintul antic al României. Publicul local şi nu numai a onorat cum se cuvine această expoziţie-eveniment prin prezenţa în număr mare în sălile muzeului dar şi la manifestările conexe organizate cu acest prilej. Astfel peste 6000 de vizitatori au putut admira obiectele din metale preţioase ce acoperă, cronologic vorbind, o perioadă cuprinsă între mileniul al V-lea a. Chr. până în secolul al VII-lea p. Chr.

De un real succes s-au bucurat şi cele două proiecte desfăşurate pe perioada expoziţiei.

Este vorba în primul rând de proiectul educaţional Când tezaurele vorbesc…, rezultat al unei colaborări deosebite pe care instituţia noastră o are cu o serie de unităţi şcolare din Piatra-Neamţ şi anume Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” şi Şcoala Gimnazială „Nicu Albu”. Acestui demers i s-au alăturat şi elevi ai Liceului de Arte „Victor Brauner”. Atelierele de creaţie desfăşurate în mansarda Muzeului de Artă au permis elevilor implicaţi să îşi valorifice resursele creative folosind oportunităţilor oferite de expoziţia Aurul şi argintul antic al României. Rezultatele muncii lor vor fi expuse în cadrul unei expoziţii la Muzeul de Istorie şi Arheologie, cel mai probabil, cu ocazia zilei Naţionale a României.

A doua manifestare organizată în cadrul expoziţiei Aurul şi argintul a fost una muzicală şi anume recitalul baroc din data de 20 octombrie. Evenimentul, apreciat de publicul prezent, a fost organizat, în colaborare, de către Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ.

În altă ordine de idei, în intervalul 7-14 noiembrie Muzeul de Artă Piatra-Neamţ va fi închis în vederea reamenajării expoziţiei de bază iar din a doua jumătate a acestei luni vă pregătim, în aceeaşi locaţie, o nouă expoziţie temporară. Despre aceasta vom avea însă ocazia să mai discutăm.

Mai jos aveţi câteva imagini cu elevii implicaţi în proiectul Când tezaurele vorbesc… şi ceea ce au reuşit!

Comunicat de presă CMJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate