„EXPERIMENTUL PIATRA-NEAMȚ”. În această seară, la „România, te iubesc!” un reportaj despre Spitalul Județean

0

În această seară, 4 aprilie, la PRO TV, începând cu ora 18.00, va fi difuzat un reportaj realizat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, „locul uneia dintre cele mai mari tragedii din sistemul sanitar românesc”, transmit realizatorii.

Emisiunea este construită în jurul conceptului „Experimentul Piatra-Neamț” și inițiativa reportajului vine ca urmare a incendiului petrecut în noiembrie 2020, când toți pacienții dintr-un salon ATI și-au pierdut viața. Ancheta este în continuare umbrită de multe necunoscute și nici până astăzi nu știm ce s-a întâmplat cu adevărat.

De la dosare din arhivă puse în pungi într-un beci, până la clădiri gata să se dărâme, un bloc operator în care s-au investit o mulțime de bani, în ruină, hidranți nefuncționali și foarte multe nereguli, toate vor fi prezentate în această seară la PRO TV.

„Spitalul Județean din Neamț este o instituție de care au tras toate partidele și unde s-au investit zeci de milioane de euro în contracte păguboase. O instituție unde s-au schimbat 13 manageri în utlimii 2 ani. Unde multe secții funcționau fără avize, fără mijloace de protecție la incendiu.Două dintre clădiri au risc seismic. Una dintre elea fost ridicată în anii 30’ , cealaltă în anii 70’. Ce trebuia să fie cel mai modern bloc operator a ajuns un șantier părăsit transformat în spațiu de depozitare. Secției de pediatrie îi lipsește un întreg perete exterior, după investiții de milioane de euro. Majoritatea etajelor funcționează fără detectoare de fum sau alarme de incendiu.”, mai precizează realizatorii emisiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate