Exista posibilitatea sustinerii CAS pentru mai multi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale

1

PontaExista posibilitatea sustinerii CAS pentru mai multi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale. In prezent, exista 54,2 mii de contribuabili aflati in insolventa si cu arierate catre bugetul de stat in valoare de 41,91 miliarde lei

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca exista surse clare pentru sustinerea reducerii CAS si pentru anii urmatori, daca se recupereaza datoriile de la contribuabilii aflati in insolventa. In acest scop, este absolut necesara promulgarea noului Cod al insolventei, cerut si de catre mediul economic.

Victor Ponta: „Avem o veste buna si una proasta. Vestea buna este ca, dacă vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de contribuabilii aflaţi în insolvenţă către ANAF, reducerea CAS cu 5 p.p. la angajator poate fi menţinută pentru o perioadă de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an al acestei măsuri.

Vestea proasta este ca, in prezent, exista un blocaj in ceea ce priveste Codul Insolventei, care inca nu este promulgat. Daca ar fi promulgat, nu ar mai exista discutii cu privire la sustenabilitatea CAS nu doar pentru anul acesta, dar si pentru viitor. De aceea am cerut astăzi CCR să transmită președintelui motivarea în cazul Legii Insolvenței, astfel încât acesta să promulge actul normativ. Este bine pentru economie și este bine pentru buget să avem cât mai rapid promulgată noua lege. Sper că președintele nu va căuta niciun tertip să nu promulge legea, după ce va primi motivarea Curții. A venit timpul să spunem stop celor care au folosit procedura insolvenței pentru a nu își plăti datoriile.”

Din date publice, este confirmat faptul ca, la finalul lunii aprilie, erau 54,2 mii contribuabili aflaţi în procedura insolvenţei, care aveau arierate către ANAF în valoare de 41,91 miliarde lei. Cele mai mari arierate înregistrate de contribuabili se datorează bugetului de stat (29,7 miliarde lei) şi bugetului asigurărilor sociale (8,99 miliarde lei). De asemenea, către bugetul asigurărilor sociale de sănătate se întregistrează arierate de 2,29 miliarde lei.

Din cele 41,9 miliarde de lei arierate înregistrate de către contribuabilii aflaţi in insolvenţă, la masa credală au fost înscrise arierate în valoare de 36 miliarde de lei, în jur de 86% din total.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    D-l Ponta ne arata cu degetelul din dotare locul unde probabil se afla hiba. Ca doar nu se refera la locul in care Bombonel trebuia sa tinteasca. Da’ parca poti sa stii ce mesaj subliminal ascunde imaginea aceasta. Zici ca-i Mao in tinerete, pe cand le arata imperialistilor yankei pe unde le va baga el ” mintile” in cap.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate