Exercițiu de aplicare a Planului roșu de intervenție la nivelul județului Neamț

0

exercitiuLuni, 30.03.2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, în satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, împreună cu toate instituţiile implicate în gestionarea unei situaţii de urgenţă în care se impune aplicarea, la nivelul judeţului Neamţ, a Planului Roşu de Intervenţie.
Conform scenariului, la ora 20:16, un participant la trafic a anunţat, prin apel la 112, că s-a produs un accident rutier cu victime, în satul Petru Vodă, în urma căruia un microbuz şi două autoturisme au ieşit de pe partea carosabilă, microbuzul şi unul dintre autoturisme aflându-se pe marginea pârâului, la aproximativ 50 de metri de stradă. La celălalt autoturism, aflat la 10 metri de stradă, izbucnise un incendiu.
În prima urgenţă, la faţa locului, s-au deplasat 13 subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. După efectuarea recunoaşterii în teren, comandantul echipajului SMURD a informat Dispeceratul că, la faţa locului, sunt 15 victime – şase persoane inconştiente, dintre care una este încarcerată, opt persoane rănite uşor şi o persoană decedată.
Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a solicitat prefectului judeţului declanşarea Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Neamţ şi a ordonat creşterea capacităţii operaţionale la nivelul ISU Neamţ. Au fost alertate celelalte forţe implicate, care s-au deplasat la faţa locului.
Până la sosirea altor forţe, primele echipaje au stins incendiul, au descarcerat o persoană, au stabilit punctul de adunare a răniţilor, unde au şi transportat trei persoane. Acţiunile forţelor au continuat cu transportul tuturor persoanelor la puctul de adunare a răniţilor şi, apoi, la punctul medical avansat, de unde victimele au fost transportate la spital, în funcţie de priorităţile stabilite de protocoalele de intervenţie şi conform deciziilor medicilor care au participat la exerciţiu.

La activitate au participat 46 pompieri din toate cele trei detaşamente ale unităţii cu şapte ambulanţe SMURD (două cu medic), o autospecială de descarcerare, trei autospeciale cu instalaţii de stingere, accesorii pentru decarcerare şi acordare a primului ajutor, o autospecială de stingere a incendiilor, şi un ATV. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a participat cu trei echipaje. Ordinea publică în zonă şi circulaţia rutieră au fost asigurate de un echipaj al Poliţiei Rutiere şi de un echipaj de Jandarmi.

ISU Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate