Examenul de Bacalaureat 2012 Neamt

3

Este foarte greu de analizat corect gradul de promovabilitate la acest examen de Bacalaureat, deoarece peste elevii care au terminat in acest an au venit si aproximativ jumatate din cei care au picat anult trecut si din aceasta suma trebuie sa scadem si pe cei care au terminat in acest an, dar din diverse motive nu s-au prezentat sa sustina examenele .

Adunand pe cei care au dat BAC-ul acum impreuna cu cei care au picat anul trecut rezulta o promovabilitate de aproximativ 45% dar, daca este sa calculam elevii care au terminat in 2012 plus elevii care nu au luat in 2011 si ar fi trebuit sa dea acum examenul,  ne iese o rata de promovabilitate de 28%, asta daca vrem sa facem calcule pragmatice pentru a creiona real situatia in care se afla invatamantul nemtean .
Real, in fiecare an, rata promovabiltati la BAC-ului in Neamt este imbunatatita de elevii care dau a doua sau a treia oara examenul, iar daca situatia merge in acelasi sens peste cativa ani vom realiza ca real, la o statistica cincinala avem un grad de promovabilitate de maxim 25% .
De la aceasta statistica pragmatica, discutiile pot continua la fel de pragmatic si sa recunoastem ca este o problema grava care trebuie rezolvata . Undeva, cineva nu este cu picioarele pe pamant si nu aliniaza cerintele examenelor cu realitatile din teren .
Nu cred ca poate spune nimeni ca aproape trei sferturi dintre elevii nemteni sunt prosti sau ca aproape trei sferturi dintre profesori nu isi fac treaba . Vorbim totusi despre un numar de mii de elevi care promoveaza anii de studiu liceal fiind testati in permanenta prin lucrari , teze , ascultari, iar toate notele obtinute prin care promoveaza toti acesti ani sunt brusc contrazise de un examen final care este compus din subiecte din aceeasi materie pe care elevii au parcurs-o si conform rezultatelor obtinute si-au si insusit-o intr-o proportie suficienta promovarii .
De aici putem concluziona ca ori majoritatea profesorilor din licee dau note doar ca sa se afle in treaba, ori subiectele de bacalaureat sunt mult peste nivelul de cunoastere al elevilor .
Desigur fiecare componenta a sistemului social-educational se face vinovata de esecul copiilor . Incepand in primul rand de la parintii care ofera libertati copiilor fara a le oferi si educatia necesara insusirii unei scari de valori sanatoase , profesorii care sunt legati de maini cand vine vorba de sanctionarea elevilor cu note care pot duce la corijari sau repetentii, si nu in ultimul rand autoritatile locale, care permit ca tinerii sa intre in contact cu factori de risc majori cum ar fi drogurile, alcoolul si asa mai departe .
Situatia reala este una in care parintii sunt indiferenti , profesorii plictisiti si lipsiti de mijloace de constrangere morala, iar elevii debusolati si nemotivati .

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. marcus spune

  Eu nam luat bacu si numi pare rau pentr-uca shas-ha astai un examen comunist de pe vremea lui ghe.ghiorghiu doja caresi batea joc astfel de noi copi cu bani si da-dea diplome numai la copi de sarantoci casa preea iei puterea.
  Oricum sintem majoritati si trebue sa cerem sa se scoata definitiv examenul asta din scoala din liceu ca ne face rau si iarasi ajung toti sarmani care toceste sa de-e la faculta
  APEL CATRE MAJORITARI DE ANUL ASTA SI LA CEI DIN ANUL VITOR:
  URNITIVA LA URNELE DE VOT PE 29 CIT MAI MULTI SI MULTE CASA L DAM JOS PE CHEORUL MARINEL CARE NEA CAPITONAT VITORUL.
  SA VINA USL LA PUTERE CA EA E VITORUL NOSTRU LUMINOS CARE NE VA DA DEPLOME SI NOI O RECUNOASTEM INTR-UTOTUL
  O SA VA SCRIU IN CURIND DIN MONMARTRA CA AM PRETENI ACOLEA
  NUMA SI AVETI RABDARE SAN-VAT LIMBA DE LA LOCALNICI ORI EVENTUAL LOCALNICE
  AUFERIM

 2. iosefini spune

  Multi alienati care au dat BAC-ul stiind ca sunt prosti gramada, au sperat si au muscat din nada aruncata de jigodiile USL, care anul trecut zbierau cat ii tineau plamanii:” cand vom fi noi la putoare, vom scoate camerele video”! Si eu spun-SICTIR JAVRE MINCINOASE USL-iste! Insa, ceea ce ma bucura extrem, este faptul ca aceste camere video au ramas, iar ce ma intriga, este faptul ca nu au fost instalate la fiecare BAC dat!!! Sa vedeti cati tampiti au luat BAC-ul fara sa stie cu ce se mananca scoala, ca sa nu vorbesc de cati destepti au mai facut facultati din alea 3 in 1 si vezi Doamne astazi sunt militieni si procurori!!!! AUD???

 3. gogu spune

  o generatie de tantalai…generatia fuckbook,generatia lu’ cruduta,bianca si bote,generatia romanilor talentati si cu factor x in anus,generatia lui guta si salam,a profesorilor cu facultatea facuta pe internet…ce sa te astepti de la ei…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate