Evidenta muncii se va realiza electronic

1

Conform prevederilor art. 298, alin.3 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca.

Prin urmare, de la 1 ianuarie 2011 înceteaza existenta carnetului de munca, dupa aceasta data evidenta muncii realizându-se electronic prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor reglementat prin Hotarârea de Guvern nr. 161/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Începând cu 01.01.2011, nu se vor mai înregistra la inspectoratele teritoriale de munca, contractele individuale de munca. Acestea se vor înregistra în format electronic în registruluigeneral de evidenta a salariatilor în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare.

De asemenea, începând cu 01.01.2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de munca actele privind executarea, modificarea, suspendarea si încetarea contractelor individuale de munca.

Pâna la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii vor depune la inspectoratele teritoriale de munca, dovezile de calcul a drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010.

Plata comisionului si depunerea declaratiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua si depune pâna la data de 25.01.2011.

Începând cu luna ianuarie 2011 nu se va mai efectua plata comisionului datorat (0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora inspectoratele teritoriale de munca le pastreaza

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaela Achi spune

    Erau probleme cu acest registru si inainte, functia greoi, in unele momente ale zilei sau chiar cadea serverul de la Piatra.

    Distractia incepe cand vom depune noua declaratie la finante, ce inlocuieste stagiu etc., in zile de 24-25 ale lunii. Ne auzim pe 25 iulie cand toata lumea va trebui sa o depuna electronic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate