AUDIŢIA de Alexandr Galin

0
AUDIŢIA

de Alexandr Galin

traducere: Liudmila Szekely Anton

Distributie:

Varvara Alupoaiei: Lucretia Mandric

Liza Alupoaiei: Andrea Gavriliu

Ninel Pliurdu: Adina Suciu

Tamara Curcă: Ecaterina Hâtu

Olguţa Pufu: Eliza Man

Surorile Chip & Dale: Cătălina Iesanu si Loredana Grigoriu

Japoneza: Gina Gulai

Albert: Dragos Ionescu

Japonezul: Cezar Antal

Bebe Pliurdu: Tudor Tăbăcaru

Vasile Curcă: Daniel Besleagă

Victor Pufu: Victor Giurescu

Şi: Lucian Damian, Dan Covrig, Iulian Popa, Costel Manole, Viorel Ailincutei,

Viorel Murariu

Regie: Szabó K. István

Decor pictat: Romulus Boicu

Costume: Alina Herescu

Coregrafie: Andrea Gavriliu

Muzică: Cezar Antal

Născut în 1947, la Kursk, în fosta URSS, Alexandr Galin este un dramaturg, regizor şi scenarist contemporan, cunoscut în România mai ales prin montările pieselor sale „Auditia”, „Stele în lumina diminetii”, „Sorry”, „Retro”, „Victoria si Sirena”.

Originea „Auditiei” (scrisă în 1998) decurge dintr-un fapt real: „Într-o zi, pe la mijlocul anilor ’90 ai secolului trecut, m-a sunat un prieten scenograf, spunându-mi să vin urgent la teatru. Când am sosit, mă aştepta la intrare şi m-a condus direct în sala de spectacol. În sală nu era public, doar la mijloc, printre fotolii, se afla o mică masă la care stă de obicei regizorul. De data asta la masă erau instalaţi doi japonezi cu un traducător. Priveau cu toţii spre scenă. Acolo apăreau şi dispăreau nişte tinere semi-dezbrăcate pe care ei le selecţionau pentru a lucra în Japonia.” (Alexandr Galin).

Prin montarea de la Piatra Neamt, regizorul Szabó K. István ne propune o comedie savuroasă a tipologiilor si a relatiilor, un spectacol dinamic si plin de haz, din care nu lipseste gustul usor amar pe care îl lasă experienta traiaului în comunism, urmat de o perioadă de tranzitie în care mirajul locurilor de muncă în străinătate produce/creează/provoacă foarte multe victime.

O comedie, de fapt o tragi-comedie, născută din nemultumire, din frustrare, din idealuri mici si multă, multă sperantă desartă sustinută de o lipsă covârsitoare de întelegere si de credinta că acolo, după granită, viata e mai bună si mai frumoasă.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate