Evanghelia apocrifă a lui Barnabas: Mântuitorul i-ar fi spus unui preot: „Şi cum se va numi Mesia? Mohammed este numele lui binecuvântat.”

1

Biblia secretă, Evanghelia apocrifă a lui Barnabas, este un document evaluat la peste 16 milioane de euro, care spune – printre multe şi controversate alte lucruri – că „Iisus a anunţat venirea profetului Mohammed”. Evanghelia apocrifă a lui Barnabas este un text religios scris pe un manuscris din piele despre care  se crede că datează din secolul al V-lea. Manuscrisul de 52 de pagini este scris în siriacă, un dialect al limbii aramaice, graiul lui Iisus. Originile sale sunt necunoscute, dar se pare că manuscrisul a fost păstrat în Palatul de Justiție din Ankara, capitala Turciei, și a fost transferat sub paza poliției la Muzeul de Etnografie al orașului.
barnabasBarnabas, presupusul autor al evangheliei apocrife, este unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus. Se spune că au existat două manuscrise, datate din secolul al 16-lea, scrise în italiană și spaniolă. Manuscrisul în spaniolă s-a pierdut, acum existând doar o copie fragmentară din secolul al 18-lea. În anumite privințe, această evanghelie se conformează interpretării islamice a originilor creștinismului și contrazice învățămintele lui Iisus.
Potrivit manuscrisului, Iisus a vestit sosirea Profetului Mohammed. Într-o versiune a acestuia, se spune că Mântuitorul i-ar fi spus unui preot: „Şi cum se va numi Mesia? Mohammed este numele lui binecuvântat”.
Autenticitatea documentului e pusă la îndoială de mai multe neconcordanţe: Sfântul Barbabas, pretinsul autor al Evangheliei Secrete, a trăit în secolul I e.n.. S-a născut în Cipru, a fost considerat Apostol de către primii creştini. De asemenea, Apostolul Paul îl menţionează în câteva dintre epistolele sale.
Dar, dacă Barnabas a trăit în primul secul după Christos, manuscrisul e datat 4, 5 veacuri mai târziu. „Biblia secretă ar fi putut fi scrisă de unul discipoli de-ai săi”, spun cei care insistă că manuscrisul ar fi autentic. O „Evanghelie după Barnabas” este menționat în două liste creștine timpurii de lucrări apocrife: Decretum Gelasianum în latină (secolul al 6-lea), precum și în Lista celor Șaizeci de Cărți, o listă greacă din secolul a 7-lea.

Vaticanul a formulat o solicitare oficială de a vedea manuscrisul, un text despre musulmanii susţin că e o completare a Evangheliilor după Marcu, Matei, Luca şi Ioan.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    Pentru 16 milioane de euro imi spune ne’a Barnabas ca numele profetului e Mohammed???
    Uite cum sta treaba ca sa fie clar pentru toata planeta: noi aicisha-ia , am facut datorii de 18.1 trilioane de parai ca sa va bagam in cap ca numele profetului e ala pe care il vrem noi, nu voi!!
    Auzi la ei…16 milioane de euro! Caca-maca!
    🙂 🙂 🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate