Doi bărbați sunt cautați de polițiști pentru înșelăciune prin distragerea atenției

0

În ziua de 07.04.2015, în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Doljeşti, au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuinţa unui bărbat de 80 de ani, din Doljești.
Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă operativă și în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 11.00, la locuinţa bărbatului a oprit un autoturism de culoare neagră din care au coborât doi bărbați, de circa 35-45 de ani. Unul dintre aceștia a pătruns în curtea persoanei vătămate spunându-i că a vorbit cu ginerele său, faţă de care are o datorie de 100 de lei şi că au stabilit să îi lase bătrânului această sumă. Persoana necunoscută a prezentat o bancnota de 200 lei, solicitându-i persoanei vătămate să îi înapoieze 100 lei, moment în care a observat locul unde își depozita economiile. După ce persoana vătămată i-a dat restul bărbatului, acesta i-a solicitat să îi dea o anvelopă veche aflată în curtea sa și profitând de neatenția bătrânului, a sustras suma de 5000 de lei din casă, după care a plecat cu autoturismul în direcţia Liţca-Doljeşti.
Până în acest moment polițiștii au reușit să stabilească faptul că cele două persoane s-au deplasat cu un autoturism marca Peogeot 407, break, de culoare gri închis, care după comiterea faptei, a părăsit localitatea Doljeşti pe itinerariul Doljeşti – Oţeleni (jud. Iaşi) – Strunga (jud. Iaşi) – orş. Tg. Frumos (jud. Iaşi).
Cercetările sunt continuate pentru identificarea și depistarea autorilor, ce vor fi trași la răspundere penală pentru săvârșirea infracţiunii de furt.

POLIŢIA ROMÂNĂ

Reluăm sfaturile preventive privind săvârșirea infracțiunilor de furt sau înșelăciune prin distragerea atenției:
– nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, sau pentru a vă oferi ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote;
– solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze și verificați veridicitatea celor susținute;
– evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă! Păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane.
De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră.
Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!
De asemenea, dacă ați fost contactat de către astfel de persoane sau ați asistat la săvârșirea unei astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă să rețineti semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile mașinilor( numar de inmatriculare), date pe care să le sesizați imediat Poliției!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate