Etapa pe regiune de dezvoltare a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

0

Joi, 09 iunie a.c., pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamţ, s-a desfăşurat etapa pe regiune de dezvoltare a Concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. La etapa din acesta an, găzduită de judeţul nostru, s-au calificat echipele reprezentative ale judeţelor Bacău, Vaslui şi Neamţ.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi a constat în susţinerea a trei probe (una teoretică şi două practice).

În cadrul probei teoretice concurenţi au avut de rezolvat  un chestionar cu 30 de întrebări, obiectivele urmărite fiind următoarele: cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de protecţie civilă; consolidarea cunoştinţelor despre dezastrele naturale şi tehnologice şi a măsurilor de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă; avertizarea şi alarmarea în caz de dezastru şi folosirea apelului de urgenţă 112; cunoaşterea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă; cunoaşterea organizării şi funcţionării serviciilor de urgenţă; cunoaşterea şi aplicarea regulilor de comportare în cazul descoperirii muniţiei rămasă neexplodată; însuşirea cunoştinţelor teoretice de bază privind acordarea primului ajutor.

Pe parcursul celor două probe practice, concurenţii au efectuat transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi se vor deplasa cu masca pe figură într-un raion de obstacole, contaminat.

În urma desfăşurării probelor de concurs, distinct pe cele două niveluri (ciclul gimnazial – clasele V – VIII şi ciclul liceal – clasele IX – XI), clasamentul final al etapei pe regiunea de dezvoltare arată astfel:

Gimnaziu

Locul I – Judeţul Neamţ – Şcoala nr. 8 Roman;

Locul II – Judeţul Bacău – Şcoala cu clasele I – VII Bârsăneşti;

Locul III – Judeţul Vaslui – Şcoala cu clasele I – VIII nr. 8 “Alexandru Nechita” Vaslui;

 

Liceu

Locul I – Judeţul Neamţ – Grupul Şcolar Bicaz;

Locul II – Judeţul Vaslui – Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui;

Locul III – Judeţul Bacău – Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghica” Comăneşti.

 

Cele două echipe reprezentative ale judeţului Neamţ s-au calificat, pentru prima dată, la etapa naţională a Concursului cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Potrivit regulamentului, etapa naţională se desfăşoară în vacanţa de vară a elevilor, de regulă în luna septembrie, într-o tabără aflată în administrarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

 

Concursul, prezidat de inspectorul şcolar – profesor Vasiliu Dinu Eugen, a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ (reprezentant – director executiv Adrian Vasile Niţă), Filiala Neamţ a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (reprezentant – director Pîclea Florin) şi Consiliul Judeţean Neamţ.

 

“Rezultatele obţinute în cadrul etapei pe regiunea de dezvoltare de către echipajele reprezentative ale instituţiilor de învăţământ nemţene confirmă evoluţia foarte bună pe care au avut-o în cadrul celorlalte etape intermediare. Seriozitatea cu care au pregătit şi abordat aceste întreceri a fost răsplătită printr-un rezultat de excepţie, fiind pentru prima dată când echipele reprezentative ale judeţului Neamţ se califică la etapa naţională. Sperăm într-o comportare la fel de bună şi la etapa finală. Felicităm concurenţii şi cadrele didactice coordonatoare care au participat la toate etapele acestui concurs, începând cu etapele pe unităţile de învăţământ”.

căpitan Jinga Bogdan – şeful Compartimentului Pregătirea Populaţiei

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate