Etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

0

În ziua de 20 mai a.c., s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi a constat în susţinerea a trei probe, una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m; deplasarea cu masca pe figură într-un raion de obstacole, contaminat).

În urma desfăşurării probelor, distinct pe cele două niveluri (ciclul gimnazial – clasele V – VIII şi ciclul liceal – clasele IX – XI), clasamentul final al etapei judeţene arată astfel:

Gimnaziu

Locul I – Şcoala nr. 8 Roman;

Locul II – Şcoala de Arte şi Meserii Ştefan cel Mare;

Locul III – Şcoala Ţibucani;

Liceu

Locul I – Grupul Şcolar Bicaz;

Locul II – Liceul Teologic Romano – Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman;

Locul III – Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman.

Participarea unităţilor şcolare de pe teritoriul judeţului Neamţ la concursurile organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost una foarte bună, etapa judeţeană a concursului aliniind la start 21 de echipaje. Echipele clasate pe locul I în cadrul etapei judeţene a concursului vor participa la etapa pe regiune de dezvoltare, care se va organiza în luna iunie (anul acesta concursul pe regiunea de dezvoltare Moldova va fi găzduit de judeţul Neamţ).  Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestor concursuri o contribuţie importantă şi-au adus serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile care au avut loturi reprezentative ale unităţilor şcolare de pe raza acestora.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate