Videoconferinta la Prefectura

0

Prefectul judeţului, Mihai Archip, a participat, astăzi, 20 mai a.c., la videoconferinţa organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Institutul Naţional de Statistică şi Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cu instituţiile prefectului.

În cadrul întâlnirii a fost analizat recensământul de probă care s-a desfăşurat în perioada 6 – 16 mai 2011.

„ În videoconferinţă s-a urmărit, în special, modul în care autorităţile administraţiei publice locale au pus în aplicare prevederile legislative privind verificarea şi actualizarea denumirii străzilor şi numerotarea clădirilor care trebuie finalizată până la sfârşitul lunii mai” a spus prefectul Mihai Archip.


De asemenea în cadrul videoconferinţei s-a realizat şi instruirea cu privire la procedurile şi metodele de verificare şi a efectuării corecţiilor necesare, după recensământul de probă.

Recensământul de probă a folosit ca instrumente de sectorizare borderoul de persoane provenit de la serviciul de evidenţa populaţiei şi hărţile digitate provenite de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) care cuprind situaţia locuinţelor de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale.

După efectuarea recensământului de probă s-au constatat unele deficienţe prin folosirea ambelor instrumente şi s-a stabilit ca, pentru recensământul general al populaţiei şi locuinţelor să se delimiteze sectoare folosind un singur instrument şi anume numărul de locuinţe aflate la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale.

„Pentru pregătirea acestei sectorizări este necesară în primul rând validarea de către primari a denumirilor stradale şi a numerelor poştale, adică să avizeze hărţile digitale provenite de la OCPI, astfel încât acestea să respecte realitatea din teren. La noi în judeţ nu au fost probleme majore cu privire la aceste hărţi ” a mai precizat prefectul Mihai Archip.

La nivelul judeţului Neamţ în cadrul recensământului de probă au fost stabilite 7 sectoare – 3 în municipiul Piatra Neamţ, 2 în comuna Bodeşti, 1 în comuna Crăcăoani şi 1 la Mânăstirea Bistriţa.

Tot în cadrul videoconferinţei s-a discutat necesitatea aplicării prevederilor Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.


„Vom transmite în teritoriu o circulară prin care vom reaminti autorităţilor locale obligaţiile pe care le au în aplicarea acestei legi al cărei cadrul instituţional a devenit operaţional începând din acest an. Intrăm în perioada anului în care, aproape anual, am fost afectaţi de inundaţii. De aceea trebuie să atragem atenţia locuitorilor judeţului că nu-şi vor mai putea proteja locuinţele decât prin intermediul acestei asigurări. Guvernul nu mai are la dispoziţie fonduri pentru refacerea locuinţelor afectate de calamităţi naturale” a spus prefectul Mihai Archip

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate