Este foarte usor sa critici ca nu se dau banii la asistentii personali ai persoanelor cu handicap . Mai greu este sa faci ceva . . Din pacate situatia pe care o criticam acum este finalul demersurilor noastre incepute prin sesizarea problemelor , aducerea de dovezi , asteptarea reactiilor si normal , la ora actuala binemeritata critica

1

In ultima perioada au inceput sa apara diverse discutii in centrul carora sunt banii ce ar fi trebuit sa ajunga la asistentii personali ai persoanelor cu handicap , bani care nu au fost dati de guvern si nici primaria nu s-a omorat in a gasi solutii .
Noi , ziarpiatraneamt.ro , am adus in atentia autoritatilor locale o situatie prin care suspectam ca peste 100 de handicapati si insotitorii lor primesc bani nemeritati , in realitate neavand nici un handicap . Am demonstrat temeinicitatea acestei suspiciuni cerand prefecturii sa verifice cati dintre handicapatii cu handicapuri grave au permise de conducere, iar raspunsul prefecturii a fost urmatorul :

Urmare la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm faptul că în cursul anului 2012, în baza Dispoziţiei D.R.P.C.I.V. nr.221323 din 27.08.2012 au fost verificate în baza de date un număr de 2457 persoane din situaţia transmisă de DGASPC, ocazie cu care au fost identificate un nr. de 199 persoane  cu handicap care posedă permis de conducere, din care un nr. de 123 posesori de permis de conducere sunt incompatibili cu această calitate. DGASPC poate preciza câţi din cei 123 de posesori de permis de conducere incompatibili cu calitatea de conducători auto suferă de handicap auditiv sau vizual.”
Deci de acum un an , ziarpiatraneamt a descoperit ca 123 de nemteni cu handicap grav poseda permise de conducere si probabil au dreptul si la asistent personal . Daca calculam o medie de 5.000.000 lei vechi pentru fiecare dintre suspectii de mai sus si inca 5 milioane pentru insotitorii lor, vom avea 123 X 5.000.000 X 5.000.000 ceea ce inseamna ca am atras atentia autoritatilor ca din banii destinati handicapatilor 1.23o.000.000 lei veci se duc lunar la handicapati severi care miraculos poseda permise de conducere . Iata ca de anul trecut pana acum autoritatile nu au facut nimic pentru a investiga aceasta posibila frauda de proportii, cu toate ca chiar prefectura ne-a dat dreptate . De la momentul sesizarii acestei posibile fraude si pana acum, vorbim de o suspiciune de frauda de peste 10 miliarde de lei vechi, iar daca ar fi descoperite ca fiind fraudulos acordate unele certificate de handicapat printre acesti fericiti posesori de permise auto am putea calcula si banii pe care ar trebui ei sa-i dea inapoi si aici vorbim de alte zeci de miliarde .
Iata cum autoritatile locale si judetene au pust batista pe tambal si au facut-o in mod  apolitic deoarece situatia handicapatilor sever cu permis de conducere dainuie in Neamt si este preluata de la o guvernare la alta .
Tot noi in ziarpiatraneamt.ro am mai atras atentia in legatura cu suspiciune ca am avea in Piatra Neamt parinti atat de „….. ” incat isi obtin in mod ilegal certificate de handicap pentru proprii copii in scopul prelungirii concediului de maternitate sau paternitate .
Iata doar doua locuri de unde se poate reduce o cheltuiala de zeci de miliarde lei vechi anual in Neamt , ca sa nu mai spunem de cate ori am aratat primariei cum arunca pe geam cu banii destinati asistentei sociale sau cum deturneaza fonduri de la invatamant pentru asistenta sociala . Solutii sunt , dovezi intemeiate pentru deschiderea unor anchete care sa duca la diminuarea drastica a cheltuielilor cu asistenta sociala sunt , mai trebuie si cineva sa se apuce de treaba .
Am auzit voci care spun ca este usor sa critici, dar mai greu este sa pui mana sa faci ceva. Din pacate noi am facut tot ce se putea face inainte de a critica, dar autoritatile judetene si locale de la toate partidele au pus batista pe tambal, iar acum inevitabil s-a ajuns la o situatie dramatica pe care ne permitem si suntem pe deplin indreptatiti sa o criticam cu inversunare .

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. cris99 spune

    …”situatia pe care o criticam acum este finalul” sau mai bine zis rezultatul parjolului pe care Basescu prin cei doi clitoinieni, Boc si MRU l-au executat asupra banului public. De ce oare e nevoie sa tot rostogolim bostanul si sa nu spunem odata adevarul? De cine ne este teama?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate