Comunicat de presa PAS

1

Partidul Alianţa Socialistă va propune societăţii româneşti mai multe proiecte de lege. Proiectele vor avea susţinerea cetăţenilor bine informaţi şi încă responsabili pentru soarta naţiunii române. Adeziunile acestor cetăţeni vor impune proiectele de legi în Parlamentul României pentru a fi votate de o majoritate politică. Primul proiect de lege se va ocupa de averile obţinute pe căi ilicite. Există o problemă recunoscută de toate partidele: Constituţia României aşa cum a fost ea gândită din anii ‘90, printr-un articol care face vorbire despre averile acumulate considerandu-le din start licite, protejează averile dobandite prin fraudă. Tot spectrul politic are nevoie de o reformă constituţională, într-un sens sau altul, fiecare încercând să-şi protejeze interesele şi să-şi construiască o strategie pe o nouă lege fundamentală. Toţi încearcă să obţină avantaje. Dar cine se gândeşte la interesele cetăţenilor? O constituţie bună este aceea care serveşte, în mod egal interesele tuturor românilor. În al doilea rând, se pune problema respectării prevederilor constituţionale, mai ales de către cei care deţin, vremelnic, puterea politică în stat.
Pornind de la situaţia dramatică în care a fost adusă România este tot mai necesar să răspundem la câteva întrebări fundamentale pentru orice român, printre care: Ce aţi făcut din România noastra? şi Ce-i de făcut?
Dacă vom continua să punem şi să ne punem asemenea întrebări, pragul indiferenţei cetăţenilor va fi depăşit de opiniile lor, uneori radicale, automat, vom primi raspunsurile necesare care pot ajuta, în ceea ce priveşte soarta ţării, la o schimbarea în bine.
Tocmai pe fondul acestor încercări de a găsi răspuns la întrebările care-i frământă pe români, Partidul Alianţa Socialistă, văzând că cei care conduc destinele României după lovitura de stat din 1989 n-au niciun gând să îndrepte lucrurile, a hotărât să lanseze, prin iniţiativă legislativă cetăţenească, mai multe proiecte de lege prin care să oprim furtul, risipa, lipsa de răspundere, crimele economice şi genocidul la care este supus poporul român.
Într-un articol anterior am arătat că nu mai este timp de nuanţe. De ce nu mai este timp? Pentru că ultimele proprietăţi ale României, ale statului român (aşa cum mai sunt OLTCHIM-ul, HIDROELECTRICA, NUCLEAR ELECTRICA etc.), fac parte dintr-un plan care prevede înstrăinarea acestora unor entităţi economice care sunt controlate de state europene, aşa cum este Germania, şi din SUA. Ştim cu toţii că România a fost adusă la statutul de colonie, numai cei care ne conduc nu vor să recunoască! Declaraţia oficială a celor care sunt la putere în toate cele trei puteri ale statului nu va fi pronunţată niciodată, probabil. Faptele şi acordurile impuse statului român în ultimii 23 de ani, vorbesc însă de la sine.
De aici şi criza de timp a celor lucizi, dar şi pragul psihologic al celor foarte mulţi care se întreabă dacă:
Nu este prea tarziu?
Partidul Alianţa Socialistă afirmă că nu este timp nici măcar pentru resemnare!
Nu mai este timp nici pentru nuanţe!
Poziţia noastră este radicală în ceea ce priveşte interesul naţional, interesul statului român. NU mai trebuie să se instrăineze niciun obiectiv economic din proprietatea statului,
NU trebuie să se mai permită exploatarea resurselor minerale ale ţării (bogăţiilor solului şi subsolului) de vreo entitate economică privată şi, în niciun caz, de companii străine.
Pornind de la principiul socialist conform căruia orice întreprinzător are toată libertatea să înfiinţeze o activitate privată, dar prin contribuţia materială şi financiară personală şi nu prin însuşirea frauduloasă a patrimoniului public şi a fondurilor financiare ale statului, conjugată cu poziţia noastră faţă de interesul naţional, faţă de interesul statului român şi al nostru, al fiecărui român, ne exprimăm ferm împotriva înstrăinării obiectivelor economice aflate în propritatea statului şi spunem că NU trebuie să se mai permită nicio exploatare a resurselor minerale ale ţării (bogăţiilor solului şi subsolului) de vreo entitate economică privată şi, în niciun caz, de către vreo companie străină, altfel spus, partidul Alianţa Socialistă spune STOP ORICĂREI FORME DE PRIVATIZARE a întreprinderilor de stat, a serviciilor publice şi a bogăţiilor solului şi subsolului românesc.
Pe una dintre pancartele purtate de protestatarii din Piaţa Universităţii scria: “PRIVATIZAREA UCIDE!”.
Da, noi suntem convinşi că privatizarea OLTCHIM, privatizarea HIDROCENTRALELOR, privatizarea ZĂCĂMINTELOR AURIFERE ŞI MINIERE, privatizarea oricărei ÎNTREPRINDERI STRATEGICE sau a SERVICIILOR PUBLICE sunt PRIVATIZĂRI CRIMINALE.
Ca urmare, Partidul Alianţa Socialistă a pregătit proiectul de Lege privind interzicerea înstrăinării (privatizării) oricărei proprietăţi a statului.

Pornind de dezastrul economic provocat cu bună ştiinţă de cei care s-au tot perindat le guvernare şi având în vedere că Statul mai are încă foarte multe proprietăţi (terenuri, păduri, locuinţe, spaţii comerciale şi spaţii ale instituţiilor publice, întreprinderi, etc.) care sunt lasate în paragină şi în uitatare, pentru că, la momentul potrivit, unul sau altul din mafia aflată la putere sau unul dintre acoliţii lor străini să şi le însuşească, noi considerăm că este absolut necesară o inventariere a tuturor proprietăţilor de stat, punerea lor în valoare şi interzicerea oricarei înstrăinări.

Totuşi, pentru a reuşi în acest demers, mai întâi, este necesară o investigare a modului în care au fost acumulate averile de către înalţi demnitari ai statului, de către conducători ai unor întreprinderi cu capital de stat, dar şi ai unor instituţii sau autorităţi publice. Ca urmare, primul proiect de lege pe care-l supunem atenţiei rămâne tot acela care se referă la controlul provenienţei unor bunuri ale persoanelor fizice, care nu au fost dobîndite în mod licit.
Vedem cu toţii ce se întâmplă azi la OLTCHIM.
Nu este nimic nou sub soare! Personal, în nenumărate rânduri, am atras atenţia asupra pericolului care planează asupra acestei perle industriale vâlcene.
OLTCHIM a fost şi poate fi în continuare o întreprindere extrem de profitabilă. Din păcate, guvernanţii, cei pe care i-am pus noi să administreze proprietăţile statului, adică proprietăţile noastre, ale românilor, au avut numai atitudini criminale faţă de întreprinderile româneşti.
Toţi vâlcenii cunosc presiunea la care a fost supusă OLTCHIM-ul. Majoritatea au atacat conducerea societăţii, în special, pe Constantin Roibu, directorul general. Din păcate, au greşit.
Adevăraţii vinovaţi au fost şi sunt guvernanţii. Lor, guvernanţilor, le-am dat spre administrare această proprietate pe care vâlcenii au construit-o cu multă trudă şi pentru realizarea căreia au fost privaţi de multe alte bunuri sau servicii.
Ei, guvernanţii, dacă ar fi constatat că Roibu nu manageriază bine această întreprindere ar fi putut să-l schimbe oricând. N-au făcut-o. Din contră, prin toate măsurile pe care le-au luat, au blocat activitatea OLTCHIM. Constantin Roibu are marele merit că, spre deosebire de alte întreprinderi care au fost închise şi demolate demult, a reuşit să ţină acest colos în viaţă şi să dea de lucru şi salarii la mii de oameni.
Până la un punct, îi înţeleg pe actualii guvernanţi că sunt puşi cu spatele la zid ca urmare a politicilor promovate de guvernele PDL prin acordurile semnate cu FMI şi, mai ales, ca urmare a angajamentelor luate de Traian Băsescu faţă de SUA, Germania şi UE care l-au sprijinit (a se înţelege „au hotărât”) să rămână, în continuare, preşedinte. Cu toate astea, actualii guvernanţi nu au dreptul să stea cu capul plecat în faţa acestor puteri atunci când, prin aceste ultime privatizări, se atentează în modul cel mai evident la siguranţa naţională, la independenţa şi suveranitatea ţării.
Pentru vâlceni, PRIVATIZAREA OLTCHIMULUI UCIDE!
În momentul în care OLTCHIMUL va fi privatizat, PDL şi USL n-ar trebui să mai ia niciun vot la alegerile parlamentare din această toamnă.
De ce?
Simplu, pentru că ei au fost puşi acolo să administreze în mod profitabil întreprinderile noastre nu să le vândă la preţ de FIER VECHI.
Totul este în mâna romanilor!
Nu peste patru ani, nu peste trei ani, nu peste doi ani, nu peste un an, ci ACUM, peste câteva luni!

Constantin Rotaru, preşedintele Partidului
Alianţa Socialistă

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. terente spune

    DOMNILOR DE LA PAS VA ANUNT CA IN DECEMBRIE SUNT ALEGERI PARLAMENTARE IN ROMANIA.CU VRAJEALA STATI BINE CU MUNCA ORGANIZATORICA SLAB DUPA CE CA LA LOCALE NU ATI OBTINUT NICI O PERFORMANTA ACUMA SUNTETI TARI IN ECONOMIE.NU ESTE DECAT O PIERDERE DE TIMP SA MAI CREDEM IN VOI.NU AVETI NIMIC IN COMUN CU SOCIALISMUL SI PROTECTIA SOCIALA CI UN GRUP DE PALAVRAGII CE MINTE POPORUL.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate