Emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a. Astăzi a avut loc prima probă din cadrul Evaluării Naționale

0

Elevii care au absolvit ciclul gimnazial au susținut luni, 11 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naționale –  testul scris la Limba și literatura română.  Examenul a debutat la ora 9:00, iar sălile au fost monitorizate video și audio.

Emoții au avut atât copiii, dar și părinții care îi așteptau în afara școlii.
La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text la prima vedere, aparținând genului epic. Au avut de găsit niște sinonime, de precizat modul de formare a unor cuvinte, de formulat ideile principale din text și de demonstrat apartenența textului la genul epic. La al doilea subiect, absolvenții au avut de rezolvat o serie de cerințe pe baza unui text jurnalistic. Ultimul subiect a constat în relatarea unei întâmplări petrecute într-o cetate.

Potrivit celor declarate de unii absolvenți, se pare că prima s-a dovedit destul de ușoară… mai ales pentru cei care au fost silitori și conștiincioși.

Mi s-a părut că a fost extrem de ușor, eu fiind olimpică la disciplina Limba și literatura română. Când am văzut genul epic mi-am spus că cineva acolo sus mă iubește. Dificultatea subiectelor nu mi s-a părut ridicată. Am avut emoții, însă când am văzut ce ne-a căzut m-am relaxat. Mă aștept la o notă bună. Vreau să merg la Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, la științe sociale.” ne-a declarat Grigoriu Miruna (clasa a VIII-a C, diriginte prof. Șoimaru Cristiana) – Școala Gimnazială Nr.3 Piatra-Neamț.

„Nu mă așteptam să fie atât de ușor. Per total m-am descurcat foarte bine. Mă aștept la o notă mare, undeva între 9 și 10. Mai departe am să merg la București, la Colegiul Național de informatică „Tudor Vianu”, ne-a spus Tiberiu Cozmanovici, coleg de clasă cu Miruna.

Miercuri, 13 iunie, evaluarea continuă cu proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 – 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate