Emoție si culoare la Era!

0

Vineri, ora 19:00, la Galeria Era, din cadrul Central Plaza Hotel a avut loc vernisajul expoziției pictorului Ioan Popei.
Expoziția s-a manifestat pentru prima dată la Bratislava chiar pe întâi decembrie, ziua României. Ioan Popei și-a dorit să își expună lucrările și într-un cadru familial, prietenesc … la el acasă. A adus în fața iubitorilor de artă lucrări din doua etape de creație artistică pentru a sublinia trecerea de la evident la subtil, de la subiect la abstract. În câteva dintre tablourile expuse Popei creeaza povestea definind vizibil, perceptibil, un concept: flori, apă, clădiri, natură. In cele mai recente lucrări artistul renunță la subiect și păstrează doar pânza, culoarea și emoția atât a artistului cât și a privitorului.
Reușește, astfel, să extragă esența lucrurilor și să o redea într-o manieră abstractă pe pânză. Povestea tablourilor nu este doar a artistului ci și una construită de ochii privitorului.11070136_1515985101990955_2621233014063563038_o
Crezul că tabloul prinde viață și cu ajutorul celui care-l privește și-l pune în cuiul de acasă, l-a determinat pe Popei să renunțe la a da titluri tablourilor. Artistul crede că titlul este dat de iubitorul de artă dupa ce privește și simte opera din fața sa.

Evenimentul a fost deschis și prezentat de gazda serii, Roxana Pricop, PR-ul Galeriei Era. Criticul Lucian Strochi este cel care a realizat o incursiune în viața și opera pictorului. Ioan Popei, plin de emoție, în fața familiei și prietenilor, a afirmat că se simte un pictor bolnav care se vindecă doar prin artă.

Expoziția este deschisă 24 de ore din 24 și va putea fi vizitată până pe data de 31 martie.

Galeria Era

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate