Emisiunea preferata din China: “Interviuri inainte de pedeapsa cu moartea”

2

Cam de 5 ani, in China exista o emisiune care a cunoscut un success fulminant. Peste 40 de milioane de telespectatori urmaresc in fiecare sambata o noua editie. Nimic ciudat pana acum. Insa… tema emisiunii este aceea de a prezenta imagini video cu prizonieri care isi marturisesc crimele si isi cer iertare inainte de a fi executati. Imaginile sunt inregistrate uneori cu cateva minute sau zile inainte de executie.


Prezentatoarea Ding Yu realizeaza interviuri cu prizonierii care au comis crime oribile. Condamnatii sunt prezentati adesea cu catuse si lanturi prinse de glezne, supravegheati de gardieni. Emisiunea se numeste “Interviuri inainte de pedeapsa cu moartea” si este un adevarat hit in China. Fragmente de emisiuni urmeaza sa fie redate intr-un documentar BBC, insa oficialii chinezi nu sunt incantati de modul in care aceast documentar ar putea afecta imaginea Chinei.

Pana in prezent au fost redate 250 de cazuri. Prizonierii pot fi condamnati la moarte in China pentru 55 de tipuri de infractiuni, de la furt pana la omucideri sau infractiuni impotriva statului.

Conform unor statistici, in China sunt executati cei mai multi prizonieri din lume. In China nu exista prezumtia de nevinovatie si se estimeaza ca in jur de 2000 de prizonieri sunt executati anual.

Prezentatoarea Ding Yu este de parere ca aceasta emisiune nu este un act de cruzime, ci ii ajuta pe condamnati sa se faca auziti. Cu toate acestea ea a mai declarat ca nu simte compasiune pentru cei executati, deoarece este o pedeapsa pe care ei o merita.

Oficialii din Partidul Comunist chinez privesc acest show ca pe o unealtă de propagandă, pentru a-i face pe cetăţeni să conştientizeze consecinţele infracţiunilor. O comisie de cenzură alege cu grijă cazurile care trebuie prezentate în emisiune.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Cezar spune

    Eu cred ca scopul showlui este mai mult sadismul decat scaderea infractionaltatii. Exista si multe alte metode de a educa poporul.

  2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    Este o bună lecţie de viaţă, O bună ocazie de meditaţie asupra condiţiei umane. Demersul chinez de popularizare este profund uman: NU MAI GREŞIŢI FRAŢILOR, CĂ VEŢI PRIMI UN GLONTE ÎN CAP!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate