Elevi de la „Rareș”, experiență inedită la Şcoala de vară „Camp Kennedy”

0

Spre sfârșitul lunii iulie, a avut loc la București școala de vară „Camp Kennedy”, organizată de American Councils for International Education și sponsorizată de U.S. Embassy. Printre cei 25 de participanți atent selectați din toate zonele țării, s-au numărat și doi dintre elevii Colegiului Național „Petru Rareș”, Robert Băltog și Ilinca Leșovschi, ambii membri ai Consiliului Școlar al Elevilor.

            Tabăra a înglobat diverse activități din sfera unor domenii precum responsabilitatea civică, leadership și implicarea în societate. De asemenea, participanții au avut șansa de a vizita importante instituții ale statului și de a intra în contact cu persoane importante care lucrează în cadrul acestora – consilieri prezidențiali, procurori ai DNA, președintele Tribunalului București, președintele Autorității Electorale Permanente, președintele Departamentului de Relații Publice al Ambasadei Statelor Unite.

            Sesiunile și cursurile s-au desfășurat în cadrul Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei, sub coordonarea membrilor American Councils for International Education, iar speakerii invitați au fost atât avocați, activiști pentru drepturile minorităților sau profesori universitari, cât și ambasadori și delegați ai UNICEF și ONU. Prin această diversitate de perspective, elevii implicați au reușit să-și contureze un spectru de cunoștințe și să descopere o mulțime de oportunități de voluntariat, internshipuri sau implicare activă în societate.

Ilinca Leșovschi și Robert Băltog

            După o săptămână încărcată, Ilinca și Robert au reușit să-și lărgească orizonturile și să se dezvolte pentru ca, mai apoi, să împărtășească noile informații și în cercul lor de colegi și prieteni.

            „Ce a însemnat pentru mine Camp Kennedy? O revitalizare, un imbold, o șansă pe care sper că voi reuși să o valorific la maximum. Camp Kennedy este genul acela de oportunitate care te face să realizezi că încă mai este o șansă, că există oameni excepționali, printre care merită să te lupți ca să ajungi și te motivează să devii unul dintre cei care au un cuvânt de spus, indiferent de prejudecăți.” – Ilinca Leșovschi.

            „A fost o săptămână frumoasă și plină de activități interesante și vizite la instituții ale statului, săptămână în care am avut multe lucruri de învățat. Nu îmi pare rău că am participat și pot spune că sunt bucuros că am cunoscut oameni minunați din toate colțurile țării, cu care sper să mă revăd cât de curând.”, a mărturisit Robert Băltog.

           Așadar, este o satisfacție incredibilă să-i observăm pe liceeni implicați și dedicați cauzei lor. Având ca bază o educație aleasă, curajul rămâne virtutea de care tinerii mai au nevoie pentru a face o schimbare.

  • Comunicat de presă, Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate